Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 9:16:07 πμ
Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011 22:10

Έντονη δραστηριότητα Πολιτιστικού Συλλόγου Ρυζίων

ryzia-kilkis
Έντονη πολιτιστική δραστηριότητα και εξαιρετικές παραστάσεις παρουσίασε κατά διάρκεια του καλοκαιριού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρυζίων:
Την Τρίτη 26 Ιουλίου 2011 το χορευτικό συγκρότημα ενηλίκων έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις που πραγματοποιηθήκαν στη Μεσιά και στη συνέχεια πρωτοστάτησε  στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το Δεκαπενταύγουστο στα Ρύζια.
Συγκεκριμένα το Σάββατο 13 Αυγούστου 2011 παρέα με την πανσέληνο οι καλλιτεχνικοί αστέρες των Ρυζίων Δημήτρης Δεμερτζής, Γιάννης Τσακιρίδης, Μαρία Παπά, Στέλλα Θεολόγου, Λάκης Δέλκος, Γιώργος Θεοχαρίδης, και η Βούλα Τσότσου, «το αηδόνι του Κιλκίς» όπως χαρακτηριστικά την αποκαλούν οι φίλοι της, τραγούδησαν με πολύ ταλέντο και μεράκι για το χωριό τους συνοδευόμενοι από τον Περικλή Σωτηρόπουλο στα πλήκτρα, το Δημήτρη Κολιόζη στα Κρουστά, και τον Παναγιώτη Δονστίδη στον ήχο.
Η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ήταν η γνωστή Τουρκάλα τραγουδίστρια, Ντιλέκ, η οποία τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΚΙΣΔΕΡΒΕΝΤ» Στράτο Δαδάκη και με την αισθαντική της φωνή ερμήνευσε τούρκικα τραγούδια κατασυγκινώντας τους παρευρισκόμενους και ξεσηκώνοντάς τους με τους ανατολίτικους ρυθμούς.
Την Κυριακή 14 Αυγούστου 2011, παραμονή της μεγάλης Θεομητορικής γιορτής η χορωδία γυναικών έψαλε τα εγκώμια της Θεοτόκου και συνόδευσαν την περιφορά της Ιεράς Εικόνος.
Ακολούθησαν τα τέσσερα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου, τα οποία χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Μακεδονίας, της Θράκης, της Μ. Ασίας και λαϊκούς χορούς. Όλα τα συγκροτήματα ήταν υπέροχα!
Οι χορευτές και η χοροδιδάσκαλος με απόλυτο συντονισμό και χορευτική εναρμόνιση, με ιδιαίτερη χάρη και δεξιότητα απέδωσαν άριστα το πρόγραμμα και απέσπασαν τα συγχαρητήρια όλων των παρευρισκομένων, του Δημάρχου Δήμου Παιονίας, του Αντιδημάρχου Δημοτικής Κοινότητας Αξιούπολης, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων και της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ρυζίων, η οποία κάλυψε οικονομικά την ορχήστρα της βραδιάς.
Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου είχαν την τιμητική τους τα παιδιά. Με την εποπτεία και τη καθοδήγηση του συλλόγου και με έντονο το αίσθημα του «ευ αγωνίζεσθε» έπαιξαν ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, στα οποία συμμετείχαν όλα τα παιδιά που βρέθηκαν εκεί και ομολογουμένως ήταν πάρα πολλά. Στη συνέχεια τραγούδησαν και χόρεψαν σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και κατέπληξαν το κοινό με το θάρρος και το ταλέντο τους.
Την Τρίτη 16 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε το «Γεύμα Αγάπης». Από το μεσημέρι μια ομάδα γυναικών, οι οποίες είναι άξιες συγχαρητηρίων, παρασκεύασαν σε καζάνια το κοκκινιστό κρέας με το πιλάφι και το βράδυ μετά τον Εσπερινό ο εφημέριος της ενορίας αφού ευλόγησε το φαγητό, το προσφέρανε στον κόσμο. Ακολούθησε γλέντι και έτσι ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου.
Την Τρίτη 26 Αυγούστου το χορευτικό ενηλίκων έδωσε παράσταση στις εκδηλώσεις Ευρωπού με χορούς της Μακεδονίας, ενώ την Παρασκευή 26 Αυγούστου συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα Αξιούπολης.
Την Τρίτη 30 Αυγούστου το καταξιωμένο πια χορευτικό συγκρότημα έλαβε μέρος στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας προσκεκλημένο από το Λαογραφικό Όμιλο «Το Ρουμλούκι» σε μία άψογα οργανωμένη εκδήλωση.
Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου έκανε εμφάνιση στο πανέμορφο ορεινό χωριό της Πέλλας, στον Αρχάγγελο, εισπράττοντας άριστες κριτικές και
Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου θα λάβει μέρος στο «Αντάμωνα των Κισδερβενιωτών» που θα πραγματοποιηθεί στο Βαλτοτόπι.
Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. συγχαίρουν τη χοροδιδάσκαλο κα Μαίρη Συμεωνίδου και τους χορευτές για την αγάπη και το μεράκι που τους διακρίνουν για την παράδοση και εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους για το έργο που επιτελούν. «Μπράβο σας, παιδιά! Πάντα τέτοια!»
Μετά, λοιπόν, την έντονη δίμηνη παρουσία του συλλόγου στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής είναι καιρός για λίγη ξεκούραση και αναψυχή στη Λίμνη Πλαστήρα, το Σαββατοκύριακο 24 & 25 Σεπτεμβρίου.