Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 8:30:47 πμ
Τετάρτη, 01 Ιανουαρίου 2014 23:17

Επίσκεψη στο γηροκομείο Κιλκίς του Ποντιακού Πολιτιστικού Χωρυγίου

horygi
Το γηροκομείο Κιλκίς επισκέφθηκε ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος του Χωρυγίου για να  προσφέρει στους φιλοξενούμενούς του λίγη χαρά, ψυχαγωγία και  χειροποίητα εδέσματα, που τα ετοίμασαν με πολύ μεράκι οι γυναίκες  του συλλόγου.
Ήταν  μια ακόμη εκδήλωση ψυχής κι ευαισθησίας, που εντάσσεται στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του συλλόγου. Ειδικά σε μια σκληρή εποχή, σαν η σημερινή, που  στέρεψε το γέλιο από τα πρόσωπα πολλών ανθρώπων,  λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος.
Μέσα από  τέτοιες,  μικρές  πράξεις, αναδεικνύεται η πολυμορφία του πολιτισμού μας. Όταν η αλληλεγγύη σπάει τα όρια της σκέψης και  μετουσιώνεται σε πράξη. Όταν ο πολιτισμός εκφράζεται καθημερινά και πολυδιάστατα.
Το χορευτικό συγκρότημα που επισκέφθηκε το γηροκομείο του Κιλκίς από πλευράς συλλόγου το συνόδεψε  ο πάντοτε δραστήριος πρόεδρός του , Παύλος Παπαδόπουλος. Με την ευκαιρία να πούμε πως την Κυριακή στις 22 του Δεκέμβρη έγινε η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, σε συνεργασία με το δημοτικό σχολείο του χωριού, όπου και μοιράστηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά.