Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021, 5:59:06 πμ
etpa
Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 13:09

Έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης

Συντάκτης:

Απεβίωσε σε ηλικία μόλις 52 ετών μετά από μάχη με τον κορωνοϊό ο γνωστός σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης.  Τις τελευταίες ημέρες νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σερρών. Είχε συνεργαστεί με εφημερίδες, περιοδικά και τηλεοπτικούς σταθμούς και επί χρόνια παρουσίασε σε σταθμούς σε όλη την Ελλάδα την εκπομπή με μαθήματα σκίτσου και ζωγραφικής «Καρέ-καρέ».

 

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης γεννήθηκε στο Ελευθεροχώρι Κιλκίς, από Πόντιους γονείς, και ήταν κάτοικος Θεσσαλονίκης. Σχεδόν για δύο δεκαετίες σκίτσαρε σε εφημερίδες, περιοδικά και στην τηλεόραση, όπου παρουσίασε σε όλη την Ελλάδα την εκπομπή με μαθήματα σκίτσου και ζωγραφικής «Καρέ-καρέ».

Είχε συμμετάσχει σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σκίτσου – κόμικς και διδάσκει σε ομάδες παιδιών, σε πολλούς φορείς και συλλόγους. Σε συνεργασία με διάφορους φορείς έχει παρουσιάσει επανειλημμένως διδακτικά προγράμματα σε σχολεία.

Επίσης είχε γράψει εγχειρίδιο μαθημάτων σκίτσου. Ήταν επίσης υπάλληλος του Δήμου Θεσσαλονίκης. Είχε γεννηθεί στο Ελευθεροχώρι Κιλκίς και ήταν δραστήριο στέλεχος και στα ποντικά κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα.