Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 7:58:49 μμ
etpa
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 19:57

Η Φάρμα Κουκάκη καθάρισε το Λόφο Αγίου Γεωργίου Κιλκίς

Συντάκτης:

Μια νέα πρωτοβουλία κοινωνικής δράσης και προσφοράς ανέλαβε η Φάρμα Κουκάκη, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τις μεγάλες ευαισθησίες της απέναντι στον πολιτισμό, το περιβάλλον και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Διεύθυνση και εργαζόμενοι της μεγάλης γαλακτοβιομηχανίας του ν. Κιλκίς ανέλαβαν αυτήν τη φορά πρωτοβουλία καθαρισμού του Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς.

 

Περισσότερα από 30 άτομα, σύμφωνα με το eidisis.gr, αφιέρωσαν το πρωί της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου 2021 για να συγκεντρώσουν τα σκουπίδια, που κάποιοι ασυνείδητοι πέταξαν μέσα στο δασάκι του Λόφου. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 30 μεγάλες σακούλες με σκουπίδια, τενεκέδες, γυάλινα μπουκάλια -τόσο επικίνδυνα για πυρκαγιές τις θερμές ημέρες του καλοκαιριού- ακόμη και λάστιχα από τρακτέρ βρέθηκαν πεταμένα μέσα στα δέντρα! Το τμήμα του δάσους που καθαρίστηκε είναι από το γήπεδο τένις και προς το Σπήλαιο, το δυτικό τμήμα του Λόφου, ενώ η πρωτοβουλία θα έχει και συνέχεια σε άλλα τμήματα του Λόφου.

Η δράση της Φάρμας Κουκάκη εντάσσονταν στο πλαίσιο της συντονισμένης Περιβαλλοντικής Πανελλαδικής Δράσης ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και είχε και τη στήριξη του Περιβαλλοντικού Σύλλογο Περιπατητών Κιλκίς, μέλη του οποίου συμμετείχαν στην προσπάθεια, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Χρήστο Ανδρεανίδη.

Με την ολοκλήρωση της δράσης ο Θανάσης Κουκάκης πρόσφερε έναν καφέ σε όσους συμμετείχαν στο Αναψυκτήριο Λόφος, όπου και έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για πρωτοβουλίες που μπορούν να παρθούν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.