Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021, 10:48:17 πμ
etpa
Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008 14:40

Μάγεψαν οι “Κουκλοπαίχτες”

Συντάκτης:
Οι ερασιτέχνες “κουκλοπαίχτες” της Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών υποδυόμενοι με απόλυτη συνέπεια και υπευθυνότητα το ρόλο τους, μάγεψαν ακόμη μία φορά το κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου στις 23, 25, 2 και 27 Μαϊου, για να απολαύσει τη θαυμάσια παράσταση κουκλοθεάτρου του Carlo Collodi “Πινόκιο”.

Μαμάδες και μπαμπάδες, παππούδες και γιαγιάδες, μικροί και μεγάλοι θεατές μεταφέρθηκαν για λίγο από τον απολαυστικό Πινόκιο και την παρέα του σ’ έναν υπέρχο, μαγευτικό κόσμο του ονείρου και του παραμυθιού, όπου η δύναμη της αλήθειας θριαμβεύει.
Το έργο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Grundig για τον Πολιτισμό και τη Γλώσσα.
Η διασκευή του σεναρίου και η σκηνοθεσία ήταν του Leonard Κapon, η μετάφραση της Θεοδοσίας Σβολάκης. Τη σκηνογραφία και τη μακέτα της αφίσας επιμελήθηκε η Virzinya Dancheva, ενώ τα σκηνικά φιλοτεχνήθηκαν από το Κρατικό Θέατρο Κουκλοθεάτρου της Φιλιππούπολης Βουλγαρίας. Τη μουσική συνέθεσε η Αναστασία Καββαδία σε στίχους της ίδιας και της Θεοδοσίας Σβολάκη. Την επιμέλεια του φωτισμού είχε ο Θανάσης Ντέμκο.
Έπαιξαν με τη σειρά εμφάνισης: η Φωτεινή Μπάπκα (στο ρόλο του Πινόκιο) και οι  Στέλλα Δουδουμη (Τζεπέτο-Σαλιγκάρι), Παρέσα Πολυχρονίδου (Γρύλος-Παγωτατζού-Αλεπού), Φανή Δημητριάδου (Καπνοκαθαριστής-Καραμπάς-Μπαρμπάς-Αγρότισσα), Χρυσούλα Μόσχου (Κουλουρτζής-Νεράιδα) και Κωνσταντίνα Τρίγκα (Βαρκάρης-Γάτα).
Μουσική έπαιξαν οι Χρήστος Αλεβιζάκης και Βαγγέλης Καράμπαγλης (κιθάρα), Αναστασία Καββαδία (αρμόνιο). Τραγούδησαν οι Αναστασία Καββαδία, Έφη Ναβροζίδου, Χρήστος Αλεβιζάκης, Ελισάβετ Καλφοπούλου.
Όσοι δεν είχατε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις παραστάσεις, μην απογοητεύεστε. Ο Πινόκιο υπόσχεται στους φίλους του να επανέλθει στη σκηνή, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Η Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών, ευχαριστεί θερμά τη Νομαρχία και το Δήμο Κιλκίς για την παραχώρηση των αιθουσών, καθώς και το Γεώργιο Γρηγοριάδη, εκδότη της εβδομαδιαίας εφημερίδας “GRATIS”.