Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 12:50:16 πμ
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2008 04:19

Ο “ΑΕΡΟΠΟΣ” μαθαίνει Ελληνικά στα Σκόπια

Τo έκτο τμήμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στη γειτονική FYROM ξεκίνησε να λειτουργεί με πρωτοβουλία του Συλλόγου ΑΕΡΟΠΟΣ, ενώ προετοιμάζεται και το έβδομο τμήμα. Η πολύχρονη και μεγάλης εθνικής σημασία δράση του ΑΕΡΟΠΟΥ στη γειτονική χώρα στηρίζεται στις πρωτοβουλίες του προέδρου του, Σωτήρη Χρυσάφη, κιλκισιώτη και καθηγητή της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Ο κ. Χρυσάφης βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Δοϊράνη των Σκοπίων, όπου ξεκίνησε το νέο φροντιστηριακό τμήμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, με τη συμμετοχή παιδιών της περιοχής.

Πρόκειται για το έκτο τμήμα στη χώρα αυτή, ενώ ανάλογα φροντιστήρια λειτουργούν σε Γευγελή, Βέλες, Μπογκτάνσκι, Στονγιάκοβο και Βαλάντοβο. Το πλέον σημαντικό είναι πως τα φροντιστήρια αυτά λειτουργούν τις απογευματινές ώρες μέσα στις ίδιες τις σχολικές μονάδες των περιοχών αυτών, σε συνεργασία και με τη στήριξη των διευθυντών των σχολείων αυτών.
Η δράση του ΑΕΡΟΠΟΥ έγινε γνωστή σε όλη τη γειτονική χώρα και ήδη κάτοικοι από το Δεμίρ Καπού της περιοχής των Σκοπίων, Βλάχικης καταγωγής, ζητούν με επιμονή τη λειτουργία φροντιστηρίου και στην περιοχή τους, έχοντας ήδη εγγράψει 20 παιδιά που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.