Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 2:40:13 πμ
etpa

Πολιτιστικά

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 09:47

«Εύθυμα ιατρικά» του Τάσου Αμανατίδη

Συντάκτης:

Ένα υπέροχο βιβλίο γραμμένο από τον σεβαστό φίλο πρώην Δήμαρχο Κιλκίς και ιατρό Αναστάσιο Αμανατίδη.

Βέβαια πρέπει να πω εξ αρχής ότι διαφωνώ με τον τίτλο! Δεν θα έπρεπε να είναι εύθυμα ιατρικά, αλλά εύθυμα τοπικά.

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία πήρε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Καμπάνη, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του δήμου Κιλκίς για στήριξη των σεισμόπληκτων της Θεσσαλίας.

Η 'Ενωση Ποντίων ν. Κιλκίς "Οι Αργοναύτες" συνεχίζει τον κύκλο διαδικτυακών εισηγήσεων-σεμιναρίων 2020-21, με τίτλο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ: Ιστορία-Λαογραφία-Παράδοση-Τέχνη-Πολιτισμός, με την Αγγελική Παμπουκίδου.

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης.
Ήταν Μάρτιος του 1990 όταν ξεκίνησε η λειτουργία της τράπεζας αίματος των « Ακριτών» Πολυκάστρου, με την συμμετοχή 38 εθελοντών αιμοδοτών.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (10-3-2021)

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (10-3-2021)

ΚΔΑΠ "Παιδόκοσμος": Στο πλαίσια συμμετοχής μας στον Παγκόσμιο και Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, διεξάγουμε έρευνα με τα παιδιά μας, για ένα Ρομποτικό Πάρκο με μεγάλη αγκαλιά, έτοιμο να υποδεχτεί άτομα και παιδιά με ειδικές αναγκές.

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του ιδρυτικού/επίτιμου μέλους μας και επί σειρά ετών κατά το παρελθόν άξιου και μάχιμου Προέδρου μας, Βασιλείου Δάτση, σε ηλικία 98 ετών. Ενός ανθρώπου σεμνού, δραστήριου και ιδιαίτερα αγαπητού στους κύκλους του κλάδου μας.

Η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς, "Οι Αργοναύτες", οργάνωσε την 5η διαδικτυακή εισήγηση, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021, με την Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου, Φιλόλογο, εκπαιδεύτρια ποντιακής διαλέκτου, M.ed. Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας. Τίτλος εισήγησης: "Η ποντιακή διάλεκτος και η διδασκαλία της στον 21ο αιώνα: Προκλήσεις και προοπτικές".

Γυναίκες συμμετέχουσες στην καμπάνια του Eni CBC Med Program για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: υποστηρικτής της καμπάνιας η Επιμορφωτική Κιλκίς.