Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020, 9:16:10 πμ

Πολιτιστικά

Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2020 19:16

Ο Μικρός Πρίγκηπας του Κιλκίς δεν έχει ξεχαστεί…

Συντάκτης:

Σε  κάθε  καρδιά  υπάρχει  ένας  κρυμμένος  θησαυρός, μια  μυστική  ευχή, ένα  σιωπηλό  όνειρο, ένας  σκοπός  που  περιμένει  να  επιτευχθεί.

Στην  καρδιά  της  ομάδας  μας,  Traccia  giovanNile, ο  θησαυρός  δε  θέλει  πια  να  κρύβεται, το  όνειρο  δε  θέλει  να  σιωπά, η  ευχή  θέλει  να  γίνει  γνωστή  σε  όλους, ο  στόχος  δε  φεύγει  από  το  βλέμμα  μας, γιατί  πάνω  απ’ όλα  είναι  για  το  καλό  της  μικρής  κοινωνίας  μας.

Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου κύλησε ευχάριστα και δημιουργικά μέσα από πλήθος δράσεων και δραστηριοτήτων, αθλητικών, καλλιτεχνικών, παιδαγωγικών, μουσικοκινητικών. Στα μαθήματα καλλιτεχνικών δράσεων εγκαινιάσαμε την ενότητα ενασχόλησης με σημαντικούς ζωγράφους κάθε Τετάρτη, διάσημους τόσο για το έργο τους όσο και για την προσωπικότητά τους. Στο μάθημα των εικαστικών, έτσι, εντρυφήσαμε στο έργο της Φρίντας Κάλο και φτιάξαμε λουλούδια από τσόχα ως κοκκαλάκια για τα μαλλιά και καρφίτσες.

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020 12:49

Φεγγαροφύλακες - λογοτεχνία του φανταστικού

Συντάκτης:
 

Πριν χίλια φεγγαροέτη, ένα λάθος κόστισε την ισορροπία στη Σελούρια γη. Οι δύο φεγγαροφύλακες, Λουνέρ και Ρενούλ, πασχίζουν έκτοτε για την ομαλή εξέλιξη των πραγμάτων. Όμως ο δαίμονας Ουλξ παρεμβαίνει διαρκώς και όλα παίρνουν διαφορετική τροπή. Αρκετούς φεγγαροαιώνες αργότερα οι φεγγαροφύλακες ορίζουν νέο σχέδιο που όμως απαιτεί αίμα, θυσίες και θάνατο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών. Σκοπός της είναι να προωθήσει ανοικτές συζητήσεις σχετικά με τις ψυχικές ασθένειες και να προσεγγίσει επενδύσεις στον τομέα της πρόληψης και της θεραπείας.

Σας ενημερώνουμε ότι από την Δευτέρα 05 Οκτωβρίου 2020 η Βιβλιοθήκη επαναφέρει τη λειτουργία των περισσότερων υπηρεσιών της, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες και τα μέτρα που εγγυώνται, όσο γίνεται περισσότερο, τη διασφάλιση της υγείας όλων μας.

Πιο συγκεκριμένα:

Ο καθιερωμένος αγιασμός προς φωτισμό και ενίσχυση των Εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα Γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς, τελέστηκε, κατόπιν επιθυμίας τους, τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020.
Τους αγιασμούς τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου Αρχιμ. π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, παρουσία του Διευθυντού της Α/βάθμιας κ. Σωτηρίου Μαρκάδα και του Διευθυντή Β/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θεοδώρου Χριστοφορίδη και όλων των Εκπαιδευτικών και Διοικητικών Υπαλλήλων που εργάζονται στα Γραφεία.

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Κιλκίς καλεί τα μέλη και τους μικρούς και μεγάλους φίλους της σε ένα δημιουργικό πολιτιστικό ταξίδι, για την νέα πολιτιστική περίοδο 2020-2021, με τρεις προτάσεις για δημιουργικά εργαστήρια:

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 19:22

Τα Αναστενάρια Λαγκαδά για το 2021

Συντάκτης:

Ο Σύλλογός μας, ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ, θα αναβιώσει το έθιμο των Αναστεναριών για το  έτος 2021 υπό την αιγίδα της ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ /ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ/ στις παρακάτω ημερομηνίες: 17, 18 και 20  Ιανουαρίου, 21, 22 και 23 Μαΐου, 27 Ιουλίου. 

Ο  Σύλλογος Σαρακατσαναίων Κιλκίς “Ο  ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ”  θα πραγματοποιήσει την ετήσια Εκλογοαπολογιστική Συνέλευσή του, την Κυριακή 4-10-2020, στις 17.00μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή, στις 11-10-2020, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

Μια ακόμη δωρεά από την εταιρεία Torre της Νέας Σάντας Κιλκίς. Η μεγάλη κιλκισιώτικη εταιρεία προσέφερε 2.000 χειρουργικές μάσκες στο ΕΚΑΒ του Κιλκίς.

Το ΕΚΑΒ ανταποδίδει με "ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά της εταιρείας και τη διαβεβαίωσή της πως θα είναι κοντά στο ΕΚΑΒ σε ό,τι και οπότε χρειαστεί".