Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021, 5:29:23 πμ
etpa

Πολιτιστικά

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:58

Πλούσια δράση «Εχέδωρου»

Συντάκτης:

Μια πολύπλευρη όσο και πλούσια δραστηριότητα ξεδίπλωσε, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλλικού «ΕΧΕΔΩΡΟΣ». Την Πέμπτη 19/11, ο σύλλογος διοργάνωσε ημερήσια εκδρομή στην πόλη των Ιωαννίνων. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν αξιοθέατα όπως το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Α. Βρέλλη, το νησάκι της κυρά-Φροσύνης στην λίμνη Παμβώτιδα και να περπατήσουν στα γραφικά δρομάκια της πόλης.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:57

Ενθουσίασε η χορωδία του ΚΑΠΗ δήμου Κιλκίς

Συντάκτης:

Τα εύσημα απέσπασε η χορωδία του ΚΑΠΗ Δήμου Κιλκίς, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009 στο Συνεδριακό Κέντρο, με αφορμή τον εορτασμό των 10 χρόνων από την ίδρυσή της. Η εμφάνιση της χορωδίας, γεμάτη κέφι και ζωντάνια, ενθουσίασε το κοινό της πόλης μας, το οποίο και καταχειροκρότησε τα μέλη της.

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αξιούπολης, μετά τη συμμετοχή  του στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ της Ιεράπετρας, επαναλαμβάνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου την παράσταση «Μάθημα  Ανατομίας» του Τένεσι Ουίλιαμς. Η παράσταση θα δοθεί τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 9 το βράδυ.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:38

«Κυριακές στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού»

Συντάκτης:

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα «Κυριακές στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού». Από τον Οκτώβριο του 2009 ως και το Μάιο του 2010, δύο Κυριακές το μήνα, 11:00-13:00, γονείς και παιδιά συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες που συνδυάζουν μάθηση και ψυχαγωγία. Οι συμμετέχοντες μπορούν, έπειτα από συνεννόηση, να έρθουν στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού για να παίξουν και να κατασκευάσουν αρχαία και βυζαντινά παιχνίδια, να φτιάξουν πήλινα αντικείμενα, ψηφιδωτά και χριστουγεννιάτικα στολίδια με την τεχνική origami.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:34

«Μέρες Αναπηρίας 2009»

Συντάκτης:

Με αφορμή την Εθνική Ημέρα Αναπηρίας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία ν. Κιλκίς «ΒΗΜΑΤΙΖΩ», το Ειδικό Σχολείο, το ΕΕΕΕΚ, το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Κιλκίς και ο Αθλητικός Σύλλογός Ατόμων με Αναπηρία ν. Κιλκίς «Κούρος» διοργανώνουν τις «Μέρες Αναπηρίας», με τις παρακάτω δραστηριότητες:

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:34

Περί θείων ονομάτων

Συντάκτης:

Η παρουσίαση του βιβλίου «Διονύσιος Αρεοπαγίτης,Περί θείων ονομάτων - Περί μυστικής Θεολογίας» του Διδάκτορα φιλολογίας  και βυζαντινολόγου Δημητρίου Κ. Χατζημιχαήλ θα γίνει σε εκδήλωση την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 8 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Η ιστορική και μαρτυρική Δράμα φοράει τα γιορτινά της και η "Ονειρούπολη" ανοίγει τις πύλες του παραμυθένιου χωριού του Αη-Βασίλη που στήνεται στον πανέμορφο Δημοτικό Κήπο και στην πλατεία της πόλης, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, παραμονή της πολιούχου της Αγίας Βαρβάρας.

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 08:54

Ποντιακό θέατρο στον Παντελεήμονα

Συντάκτης:

Στα πλαίσια του 4ου Περιφερειακού Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου του ΣΠοΣ Κ. Μακεδονίας & Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, την Παρασκευή 20/ 11 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Παντελεήμονα του Δ. Γαλλικού, η παράσταση «Αγάπη ταραέματα» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γρεβενών «ΒΕΝΤΖΙ». Ο ερασιτεχνικός σύλλογος με τους μικρούς, σε ηλικία, πρωταγωνιστές άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις ξυπνώντας αναμνήσεις από το παρελθόν αλλά και προσφέροντας άφθονο γέλιο στους θεατές.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 04:48

Ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες

Συντάκτης:

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου ο Λαογραφικός Σύλλογος Καμπάνη Ανατολικής Ρωμυλίας –Θράκης ΘΑΜΥΡΙΣ  πραγματοποίησε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, στη Στενήμαχο, μια αλησμόνητη πατρίδα.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το κάλεσμα του Προέδρου του Συλλόγου, κ. Κατσαρώνα Σταύρου. Με έναν λόγο συναισθηματικά φορτισμένο, ο πρόεδρος του Συλλόγου, ξύπνησε αναμνήσεις και έντονα συναισθήματα σε όλους τους παρευρισκομένους.

Το Φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης  συνεχίζει και φέτος τις προβολές στην πόλη μας με ενδιαφέρουσες ταινίες  από τα διάφορα τμήματά του (διεθνές και ελληνικό σινεμά). Για πρώτη φορά φέτος θα προβληθούν ταινίες από τον ελληνικό ψηφιακό κινηματογράφο (digital wave)  ενώ στην ταινία «Χορεύοντας στον πάγο» συμμετέχει και ο αγαπημένος κιλκισιώτης ηθοποιός Σωτήρης Ταχτσόγλου. Ακόμη τα φιλμ «St. Nick» και «Τα αγόρια από το Μπακάλ» προέρχονται από το επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ.