Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, 10:00:51 πμ
etpa

Πολιτιστικά

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 09:54

Η Αφροδίτη του μήλου του Χρ. Τσιλιγκερίδη

Συντάκτης:

Ο Χρήστος Τσιλιγκερίδης ο δικός μας αυτοδίδακτος ζωγράφος τόλμησε για πρώτη φορά να ξεφύγει από τις συνηθισμένες φόρμες. Η φύση και τα σχήματα των ανθρώπων και των πραγμάτων, κάποτε μιας άλλης εποχής,  διέγειραν την φαντασία του και ζωγράφισε πάμπολλα έργα που απολαύσαμε είτε σε εκθέσεις είτε κατ’ιδίαν στο ατελιέ - κατάστημα που διατηρεί επί της Θεσσαλονίκης.

Όταν 130 πολίτες συγκεντρώνονται βράδυ Παρασκευής για να ενημερωθούν για την έκδοση δυο βιβλίων ενός συντοπίτη τους συγγραφέα, τότε το δικαίωμα στην ελπίδα παραμένει ζωντανό και αναπαλλοτρίωτο. Το επίτευγμα ήταν των πολιτών του Κιλκίς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των τεσσάρων διοργανωτών φορέων (Δήμος Κιλκίς, Δικηγορικός Σύλλογος, σύλλογος Ποντίων ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ, Σύλλογος Δυτικοποντίων «Γερμανός Καραβαγγέλης») και έσπευσαν να ενημερωθούν για την έκδοση των δυο πρόσφατων βιβλίων του συμπατριώτη μας δικηγόρου και μελετητή της ιστορίας Θόδωρου Παυλίδη.

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010 04:42

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2010

Συντάκτης:

Ανακοινώθηκε από τον ΟΠΟΝΓΑ του δήμου Κιλκίς το πλήρες πρόγραμμα των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ, το οποίο έχει ως εξής:
- 25 & 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010, ΤΕΧΝΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, θεατρική παράσταση: «Γυνή Πυρ», δύο μονόπρακτες κωμωδίες του Τσέχωφ (Αρκούδα και Επέτειος), από τη Θεατρική σκηνή της Τέχνης, ΑΙΘΟΥΣΑ «ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ» ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, ΩΡΑ 9μ.μ.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τις ημέρες του Πάσχα η αποστολή του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες» στην Κύπρο, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις σε κάθε σημείο της μεγαλονήσου που επισκέφτηκε. «Οι Ακρίτες», που είναι αδελφοποιημένοι με τους πολιτιστικούς ομίλους «Αθανασία» και «Αρχάγγελος» Κιτίου, βρέθηκαν για πέμπτη φορά στην Κύπρο και δώσανε τέσσερις χορευτικές παραστάσεις κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί.

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010 10:18

Αυγοτσούγκρισμα «Ακριτών»

Συντάκτης:

Με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες» εύχεται σε όλα τα μέλη και τους φίλους του χρόνια πολλά και σας προσκαλεί στην ετήσια πασχαλινή εκδήλωσή του «Αυγοτσούγκρισμα 2010». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Απριλίου 2010 στις 8:30 το βράδυ στο «Σπίτι του Πόντου» στο Πολύκαστρο. Η βραδιά περιλαμβάνει το διαγωνισμό αυγοτσουγκρίσματος παρουσία χορευτικών τμημάτων καθώς επίσης και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010 10:18

Kοινωνική - πολιτιστική δράση του Αγ. Τρύφωνα

Συντάκτης:

Αξιόλογη πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα ανπέτυξε το τελευταίο δίμηνο (Μάρτιο - Απρίλιο), ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Άγιος Τρύφων”  Γουμένισσας.Συμμετείχε στην εθνική και θρησκευτική εορτή της 25ης Μαρτίου με το παιδικό τμήμα χορού, τόσο στη δοξολογία όσο και στην παρέλαση, ενώ κατέθεσε στεφάνι ο ταμίας Σταύρος Ματζίρης.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 06:02

Αυγοτσούγκρισμα «Παιόνων»

Συντάκτης:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γουμένισσας «ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ», την Κυριακή 11 Απριλίου 2010 και ώρα 5:30μ.μ., γιόρτασε το τσούγκρισμα των Πασχαλινών αυγών με τα μέλη του. Το τσούγκρισμα συμβολίζει την Ανάσταση του Χριστού, καθώς το αυγό συμβολίζει τη ζωή και τη δημιουργία που κλείνει μέσα του τη ζωή. Όταν το κέλυφός του αυγού σπάσει με το τσούγκρισμα, γεννιέται μια ζωή, έτσι και το πασχαλινό αυγό συμβολίζει το σπάσιμο του τάφου του Χριστού και την Ανάστασή Του.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 05:47

Γιορτή λουλουδιών στον Δήμο Γαλλικού

Συντάκτης:

Για μια ακόμη χρονιά, το Σαββατοκύριακο, 10 και 11 Απριλίου, ο θεσμός για την ανθοκομεία άνοιξε τις πύλες του στον Δήμο Γαλλικού και υποδέχθηκε τους λάτρεις των λουλουδιών. Η 5η Ανθοκομική Έκθεση του πολιτιστικού Συλλόγου Καμπάνη, πραγματοποιήθηκε στο πάρκο κάτω από το Δημοτικό σχολείο Καμπάνη το Σαββατοκύριακο, 10 και 11 Απριλίου.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 05:47

Πασχαλινή γιορτή από το 5ο Δημοτικό

Συντάκτης:

Οι Ε1 και Ε2 τάξεις του 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς πραγματοποίησαν εκδήλωση θρησκευτικού χαρακτήρα στο ναό του Αγ. Γεωργίου, στο Λόφο του Κιλκίς. Τα παιδιά,  έψαλαν ύμνους του Πάσχα, που διδάχτηκαν από τους δασκάλους τους κ.κ. Γεωργία Σιωπίδου και Θεόδωρο Γιαννακό κι απάγγειλαν αποσπάσματα πασχαλινού περιεχομένου, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα συγκίνησης και κατάνυξης.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 05:21

“Δάφνες και πικροδάφνες”

Συντάκτης:

Ο  Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς σε  συνεργασία  με το Κρατικό  Θέατρο Βόρειας Ελλάδας σας καλεί να παρακολουθήσετε την  παράσταση του έργου των Δημ. Κεχαίδη - Ελ. Χαβιαρά ''Δάφνες και πικροδάφνες'', το Σάββατο  17 Απριλίου  2010 και ώρα 9μ.μ., στο  Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.