Πολιτισμός
Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (27-1-2021)
Συντάκτης: Eidisis.grΗ 28η αιμοδοσία από την τράπεζα αίματος Άσπρου - Αξιοχωρίου την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου
Συντάκτης: Eidisis.grΗ 28η αιμοδοσία της τράπεζας αίματος Άσπρου - Αξιοχωρίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021, Ώρα : 10:00 - 12:30 στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΠΡΟΥ, από τους συλλόγους: Πολιτιστικός Σύλλογος "Ανατολική Ρωμυλία" ΑΣΠΡΟΥ
και Πολιτιστικός Σύλλογος "Αμυδών" ΑΞΙΟΧΩΡΙΟΥ.
Έφυγε για τα «Παρχάρια του Πόντου», η τραγουδίστρια Σοφία Παπαδοπούλου
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Σοφία Παπαδοπούλου, η τραγουδίστρια των Ελλήνων του Πόντου, η οποία έγραψε τους στίχους και τραγούδησε με μεγάλο πόνο ψυχής, «Απάν σο Μπέλες», έφυγε από κοντά μας το πρωί της Τρίτης 26 Ιανουαρίου 2021, για τα «Παρχάρια του Πόντου».
Ο Στ. Μάινας συναντά τον Παπαδιαμάντη και στηρίζει το Σύλλογο Καρκινοπαθών Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.grΑυτήν την Κυριακή το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας "ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ" μέσα από μια όμορφη εκδήλωσή του.
Ο Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς Γ. Καϊσίδης ευχαριστεί τον κ. Ν. Γιαρήμαγα
Συντάκτης: Eidisis.grΔιερμηνεύοντας και τα αισθήματα των ιατρών της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς εκφράζω τις θερμότατες ευχαριστίες μου προς τον κ. Νικόλαο Γιαρήμαγα για τη γενναιόδωρη δωρεά του με είδη εξοπλισμού των γραφείων της κλινικής.
Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (26-1-2021)
Συντάκτης: Eidisis.grΔιαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (26-1-2021)
Συλλυπητήριο μήνυμα Σύριζα Κιλκίς για τον Γέροντα Χρυσόστομο
Συντάκτης: Eidisis.grΤα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους και σε όσους άφησε πίσω του στο Ιερό Κοινόβιο με την κοίμησή του ο Γέροντας Χρυσόστομος, Καθηγούμενος του Ιερού Κοινοβίου του Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου.
Συλλυπητήρια για την κοίμηση του γέροντα Χρυσοστόμου
Συντάκτης: Eidisis.grΤο πέρασμα στην αντίπερα όχθη του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου Γουμένισσας πλημμυρίζει με θλίψη ολόκληρο το νομό Κιλκίς.
Διαδικτυακή εκδήλωση Αργοναυτών Κιλκίς: Μελετώντας τον Δυτικό Πόντο: περί του κεμανέ-από τη θεωρία στην πράξη
Συντάκτης: Eidisis.grO ταφικός τύμβος Μεσιάς στη χώρα της αρχαίας Ευρωπού
Συντάκτης: Eidisis.grΈνα χιλιόμετρο νότια από τον επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ευρωπού, σημαντικής πόλης κατά την αρχαιότητα (6ος/5ος αι. π.Χ. έως 6ο αι. μ.Χ.), γενέτειρας του Σελεύκου Α' Νικάτορα, του σπουδαιότερου των διαδόχων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και σε διακριτό φυσικό αναβαθμό δυτικά του Αξιού ποταμού, από τον οποίο διερχόταν ο οδικός άξονας Ευρωπού-Πέλλας, δεσπόζει ένας ταφικός τύμβος διαμέτρου 32,0 μ και ύψους 5,0 μ, 'τηλεφανές σήμα' - σύμβολο της οικονομικής, πιθανότατα και της πολιτικής ισχύος επιφανούς μέλους της αριστοκρατικής τάξης της περιοχής κατά τον ύστερο 4ο αι. π.Χ. ή/και τον 3ο αι. π.Χ.