Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, 6:30:36 μμ
etpa

Πολιτιστικά

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης.

Φεβρουάριος 1938 «μαύρα σύννεφα» σκεπάζουν όλη την Ευρώπη από την δύση μέχρι την ανατολή, απολυταρχικά καθεστώτα επικρατούν διαρκώς σε πολλές χώρες.

Από το 1922 και μετά την «ιστορική πορεία» προς την Ρώμη του Μουσσολίνι στην Ιταλία επικρατεί ο φασισμός.

Από το 1933 στη Γερμανία με την ανάληψη της εξουσίας του Αδόλφου Χίτλερ επικρατεί ο ναζισμός.

Γράφει ο Νίκος Κουζίνης.

1687 και 1697 Στερεά Ελλάδα/ Σπαθογιάννης - Βαλαωρίτης- Κούρμας - Σπανός.

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 21:35

Κουράγιο, ακριβέ μας φίλε

Συντάκτης:

Είναι από τις στιγμές εκείνες που η καρδιά παραλύει ακόμα και την σκέψη. Παγώσαμε την Κυριακή σαν μάθαμε τη θλιβερή είδηση. Ο Ξενοφώντας Στεργιάδης έχασε την κορούλα του.

Μπορεί η φυσική παρουσία των παιδιών στις δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids να έχει απαγορευθεί λόγω των συνθηκών που επικρατούν, ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και με την αλληλεπίδραση μεταξύ των εκπαιδευτικών των δομών και των μικρών μαθητών.

Ξεκίνησαν εδώ και λίγες ημέρες τα γυρίσματα κινηματογραφικής ταινίας στην ευρύτερη περιοχή της Δοϊράνης, τόσο στο ελληνικό τμήμα όσο και στο τμήμα της εντός της Βόρειας Μακεδονίας. Το συνεργείο πήρε ήδη πλάνα από την περιοχή των Αμαράντων, του χωριού της Δοϊράνης και συνεχίζει.

Υπάρχουν κάποια βιβλία που κυριεύουν τα όνειρα των συλλεκτών, εκδόσεις μάλιστα μετά το 2000, που οι αδαείς ούτε που φαντάζονται την αξία τους και μπορεί να τα έχουν να… σκονίζονται στις βιβλιοθήκες τους.

Το Κέντρο Υγείας Κιλκίς ευχαριστεί θερμά την  Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς για την ευγενική παραχώρηση ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή για τις ανάγκες του Κέντρου μας.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (19-2-2021)

Η ενημέρωση και η ασφάλεια δεν σταματά! Στο πλαίσιο των διαδικτυακών μαθημάτων και δράσεων της δομής μας, να σας ενημερώσουμε πως την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, η δομή μας παρέχει δωρεάν τη συμμετοχή σας στο online σεμινάριο πρώτων βοηθειών.

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 19:16

Στη μνήμη της Ζωγραφιάς Αμοιρίδου

Συντάκτης:

Πριν από  μέρες  έφυγε για το ταξίδι της αιωνιότητας η  αγαπητή και αξέχαστη φίλη Ζωγραφιά  Αμοιρίδου.

Η Ζωγραφιά υπήρξε, για πολλές δεκαετίες, ενεργό μέλος της χορωδίας του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, σταμάτησε δε τη συμμετοχή της εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.