Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021, 9:47:21 πμ
etpa

Πολιτιστικά

Οι αδελφοποιημένοι Δήμοι Κιλκίς και Λύσης Κύπρου και το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959 διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση στη μνήμη του Κύπριου ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου το Σάββατο 3 Απριλίου 2021 στις 19:30.

Με την παρούσα επιστολή μου μετά από προσωπικό πρόβλημα υγείας μου αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας πρωτίστως τους ιατρούς της Γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς καθώς επίσης και όλες τις Μαίες του Τμήματος για την άρτια επαγγελματική τους κατάρτιση και προπάντων για τη ζεστασιά, την ανθρωπιά και την συμπαράσταση αλλά και το ενδιαφέρον με το οποίο αντιμετωπίζουν όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς.

Τέλος, επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Προϊστάμενο και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό του Χειρουργείου - αναισθησιολογικό καθώς επίσης και τους γιατρούς του αναισθησιολογικού Τμήματος που με ευγένεια και ανθρωπιά παρέχουν υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου στους ασθενείς.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους ανέφερα παραπάνω που με φρόντισαν από το χειρουργείο έως και την νοσηλεία μου.

Ένα έχω να σημειώσω, η πόλη μας είναι τυχερή που διαθέτει τέτοιους ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Με εκτίμηση,

Λες και ήταν χθες … κι όμως συμπληρώθηκαν 55 χρόνια από τότε, ήταν Κυριακή 27 Μαρτίου 1966 όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και περιχώρων «Οι Ακρίτες» και εξελέγη η πρώτη διοίκηση του.

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021 12:11

Ο Εθνικός μας ύμνος από τη Σόνια Θεοδωρίδου

Συντάκτης:

Ένα πιάνο, φωνή και ψυχή από τη Σόνια Θεοδωρίδου και ο εθνικός ύμνος όπως τον ανέβασε στη σελίδα της στο Facebook...

Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 21:12

Γιορτάζει όλος ο Ελληνισμός

Συντάκτης:

200 χρόνια Ελεύθερης Ελλάδας και η επετειακή γιορτή δεν αφορά μόνο τον ελλαδικό χώρο.

Είναι μια γιορτή της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, είναι μια γιορτή της Ανθρωπότητας, είναι μια γιορτή του Ελληνισμού, ΟΛΩΝ των Ελλήνων ανά τον κόσμο.

Τιμούμε την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Την πρώτη εθνική επανάσταση, η οποία μάλιστα τελεσφόρησε στην Ευρώπη και στον Κόσμο, τριάντα χρόνια περίπου πριν -στα μέσα του 19ου αιώνα- η Ευρώπη απ΄ άκρου σε άκρον συγκλονιστεί από την αφύπνιση των λαών και την επαναστατική φλόγα με αίτημα την ελευθερία και την εθνική αυτοτέλεια.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου Δημήτριος ως τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου χοροστάτησε στην ακολουθία των Β´ Χαιρετισμών στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στο Κιλκίς.

Ο "Σύλλογος Ανάσα Ευαισθησίας ν. Κιλκίς" την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας και ανήμερα της 25ης Μαρτίου θέλησε να είναι δυναμικά παρών με διανομές Πακέτων Αγάπης στις κοινωνικά ευπαθείς οικογένειες.

Σε μιαν ακόμη κατά γράμμα και πνεύμα εφαρμογή των καταστατικών σκοπών του, ο εν λόγω σύλλογος προσέφερε σε άπορες οικογένειες Σαρακοστιανά εδέσματα, που από μόνες τους αδυνατούσαν να προμηθευτούν, και μαζί την δυνατότητα να γιορτάσουν την είσοδο στην Μεγάλη Σαρακοστή.

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 22:24

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή

Συντάκτης:

Μία ώρα μπροστά γυρνούν αυτή την Κυριακή 29 Μαρτίου οι δείκτες των ρολογιών μας.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Κυριακής στις 03:00 π.μ. οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να δείξουν 04:00 π.μ.

Οι δυο Πύργοι της KLEEMANN στην Ελλάδα (Κιλκίς) και στην Κίνα, ύψους 61 και 100 μέτρων αντίστοιχα, φωτίστηκαν στα χρώματα της γαλανόλευκης.

Η KLEEMANN, ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές ανελκυστήρων στην παγκόσμια αγορά, με τοπική παρουσία σε 10 χώρες και δίκτυο συνεργατών σε περισσότερες από 100, συμμετείχε στον παγκόσμιο εορτασμό των 200 χρόνων της Ελληνικής ανεξαρτησίας.