Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 7:33:20 πμ

Πολιτιστικά

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 22:17

Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι στον Μύλο Θεσσαλονίκης

Συντάκτης:
da_vinciΜια έκθεση που από το 1997 μέχρι σήμερα έχει παρουσιαστεί σε δεκάδες μουσεία σε όλο τον κόσμο και την επισκέφτηκαν περισσότεροι από 5.000.000 άνθρωποι έρχεται και στη Θεσσαλονίκη από τις 4 Φεβρουαρίου (και επί ένα τετράμηνο).
Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 22:17

1o Συναπάντημα ποντιακών Σωματείων νομού Κιλκίς

Συντάκτης:
Την Τετάρτη στις 2 Φεβρουαρίου συναντήθηκαν εκπρόσωποι ποντικών σωματείων από όλο το νομό Κιλκίς στο κτίριο των ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ. Σκοπός της συνάντησης ήταν να οργανώσουν μία κοινή εκδήλωση όλων των σωματείων του Κιλκίς στο νέο κλειστό γυμναστήριο της πόλης του Κιλκίς στις 2 Απριλίου.
Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 22:16

Οι δράσεις του Ορειβατικού Κιλκίς

Συντάκτης:
19 – 20/2: ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ BANSKO
Στις 19 & 20 Φεβρουαρίου 2011 προγραμματίζεται διήμερη εξόρμηση του Συλλόγου στο χιονοδρομικό κέντρο του Bansko της Βουλγαρίας. Οι διανυκτερεύσεις θα γίνουν σε ξενοδοχείο που βρίσκεται μέσα στο χωριό Bansko, πιθανότατα το Gardenia (4 ****) www.parkhotelgardenia.com δίπλα στην πλατεία, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους εκδρομείς για περιήγηση και αναψυχή  στο χωριό ελεύθερα όλες τις ώρες. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν και τις δύο ημέρες το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής.
Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 22:16

Η πίτα της Τόλμης

Συντάκτης:
Στις 29 Ιανουαρίου 2011 η Ένωση Tae Kwon Do Βορείου Ελλάδος ( Ε.ΤΑ.Β.Ε ) είχε την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πίτας, αφιερωμένη στους αθλητές-ριες, στο Μουσείο Αθλητισμού Θεσσαλονίκης.
Στόχος της ενέργειας αυτής είναι η επιβράβευση των κορυφαίων αθλητών-ριών για τις διακρίσεις του 2010 σε πανελλήνιο επίπεδο, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο.
Σάββατο, 05 Φεβρουαρίου 2011 22:45

Η “ΤΕΧΝΗ” στα σχολεία του Κιλκίς

Συντάκτης:
texniΗ Καλλιτεχνική Ομάδα «Τέχνης Φλόγα» προχωρά και τη φετινή σχολική χρονιά, σε συνεργασία με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στη δημιουργία του Τρίτου κύκλου της σειράς εκθέσεων ζωγραφικής με την ονομασία «Η Τέχνη στα Σχολεία», η οποία και απευθύνεται αποκλειστικά στις σχολικές ηλικίες και θα παρουσιαστεί φέτος στις παρακάτω πόλεις: 
Σάββατο, 05 Φεβρουαρίου 2011 22:44

Η πίτα της σχολής γονέων

Συντάκτης:
sxoli_goneonΤη βασιλόπιτά της έκοψε τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου η "Σχολή Γονέων" στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με αφορμή την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς. Η "Σχολή Γονέων" συνεχίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με πρωτοβουλία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κιλκίς, σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011 16:41

H πίτα του ΚΑΠΗ Κιλκίς

Συντάκτης:
Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας που διοργάνωσε το  ΚΑΠΗ Δ. Κιλκίς, τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, στο εντευκτήριο του Α' ΚΑΠΗ. Τη βασιλόπιτα  ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Εμμανουήλ, ο οποίος μάλιστα αναφέρθηκε στην προσφορά της τρίτης ηλικίας στις νεότερες γενιές και τη σημαντική συνεισφορά της στην πρόοδο του τόπου μας.
Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011 16:40

Η Βασιλόπιτα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς

Συντάκτης:
erithros_stauros_kilkisΣτην κατάμεστη από  κόσμο αίθουσα τελετών της Λέσχης αξιωματικών Κιλκίς, τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας από το τοπικό τμήμα Κιλκίς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ.
Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011 16:40

Ο Αέροπος έκοψε την πίτα του

Συντάκτης:
aeroposΗ γιορτή κοπής της Πίτας του Αεροπού που έγινε την  Κυριακή 30.11 ε.ε στις αίθουσες της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος έδωσε την ευκαιρία στην κοινωνία του Κιλκίς να δήξει την συμπαράσταση της στο έργο που πραγματοποιεί ο σύλλογος , υπό την προεδρία του συμπατριώτη μας ομότιμου καθηγητή Σώτου Χρυσάφη.
Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011 15:33

Μάγεψε η Παναίλα και στο Κιλκίς

Συντάκτης:
panailaΕπί μήνες ετοίμαζαν την παράσταση στο Ελευθεροχώρι οι ερασιτέχνες ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας του χωριού. Βράδυ συνήθως μαζεύονταν στο πολιτιστικό κέντρο  και άμα τη αφίξει των εξωχώριων (οφ σορ, τους  αποκαλούν διεθνώς) ηθοποιών από το Χέρσο, την Πλαγιά, το Ηλιόλουστο ξεκινούσαν τις πρόβες  υπό τη σκηνοθεσία του Τάσου Ιωαννίδη, του αεικίνητου και πανταχού παρόντα και προέδρου και ηθοποιού  Τάσου.