Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021, 8:53:50 πμ
etpa

Πολιτιστικά

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 11:35

Δήμος είμαστε και όλοι εμείς

Συντάκτης:

Η κα Ιωάννα Κοζανίδου, εθελόντρια παντού και πάντα, με πλούσια δράση στον προσκοπισμό και στον πολιτισμό, έχει αναπτύξει τελευταία εθελοντικές πρωτοβουλίες και για τη συγκέντρωση σκουπιδιών γύρα από την πόλη του Κιλκίς.

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 11:31

Μήνυμα Χρήστου Γκουντενούδη για την 25η Μαρτίου

Συντάκτης:

Αγαπητοί συμπολίτες,

Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά που αποτελεί σταθμό για την πορεία μας ως Έθνος και αλλά και ως πολίτες, καθώς πέρασαν κιόλας 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 22:12

Αναστενάρια Λαγκαδά: Θρακών δέ γένος...

Συντάκτης:

Εκτενές αφιέρωμα των New York Times παρουσιάζει τους αναστενάρηδες του Λαγκαδά, οι οποίοι κάθε χρόνο χορεύουν εκστασιασμένοι και περπατούν πάνω σε κάρβουνα αναβιώνοντας τα Αναστενάρια, ένα πανάρχαιο θρησκευτικό έθιμο που συνδέεται με τη γιορτή των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (24-3-2021)

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 18:40

«Φλάμπουρας» Κιλκίς: 200 Χρόνια Ελευθερίας

Συντάκτης:

Κλείνουμε αισίως φέτος 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης ,ενός πολυετούς αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία που οδήγησε στην ίδρυση του Ελληνικού Κράτους, της Ελλάδας μας!

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων ευχαριστούν θερμά όλους τους κατοίκους των Μέσων Αποστόλων, μέλη και τους φίλους του Συλλόγου από τους όμορους οικισμούς  των ΄Ανω Αποστόλων (με επικεφαλής το πάντα δραστήριο ζεύγος Πατρός Δημητρίου Κομνηνού), Μαυρονερίου, Παλαιού Αγιονερίου καθώς και του Κιλκίς, οι οποίοι μόλις  πληροφορήθηκαν την πρόθεση του Συλλόγου για την προετοιμασία αποστολής προς τους σεισμοπαθείς του Τυρνάβου κινητοποιήθηκαν άμεσα και με πρωτοφανή και συγκινητικό τρόπο συγκέντρωσαν - σε ελάχιστο χρονικό διάστημα - υλικά αγαθά και- μάλιστα σε ποσότητες -που ούτε  κατά  διάνοια  αναμέναμε.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, το Ok Radio και το "Ημερολόγιον Ασυρμάτου" τιμώντας την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, παρουσιάζουν τη ζωντανή επετειακή ραδιοφωνική εκπομπή:
Η  Ενωση Ποντίων ν. Κιλκίς "Οι Αργοναύτες" συνεχίζει τον κύκλο των διαδικτυακών εισηγήσεων-σεμιναρίων 2020-21 με τίτλο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ: Ιστορία-Λαογραφία-Παράδοση-Τέχνη-Πολιτισμός.
7η διαδικτυακή εισήγηση:  Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, 18:00-19:00.

Ο Μάρτιος για τους Έλληνες και τον ελληνισμό είναι μήνας καθοριστικής σημασίας. Θυμίζει την ελληνική επανάσταση, τους αγώνες για την ελευθερία, τις θυσίες των ηρώων, όλα εκείνα τα δραματικά γεγονότα που συνέβησαν για την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό. Ο φετινός Μάρτιος είναι διπλά ξεχωριστός γιατί συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη στιγμή του ξεσηκωμού των Ελλήνων και της απελευθέρωσης.

Τα Ποντιακά Σωματεία του Δήμου Παιονίας καλούν όσους ενδιαφέρονται να προσφέρουν βοήθεια στους πληγέντες από τους πρόσφατους σεισμούς στη Θεσσαλία να συνδράμουν προσφέροντας: