Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020, 11:04:25 μμ
Κυριακή, 02 Αυγούστου 2020 00:01

Θερμό χειροκρότημα για τη Θεατρική Σκηνή Κιλκίς

Συντάκτης:

Το θερμό χειροκρότημα των κιλκισιωτών απέσπασε η Θεατρική Σκηνή Κιλκίς με την επανεμφάνισή της μετά από χρόνια απουσίας και την παρουσίαση του έργου «Οι δούλες όχι του Ζενέ αλλά του καναπέ».

Η παράσταση δόθηκε την Τετάρτη 29 Ιουλίου στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς με την ανατρεπτική κωμωδία του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Ζαν Ζενέ, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Ευθύμιου – Μάκη Ακριτίδη.

 

Στο χαιρετισμό του ο κ. Ακριτίδης αναφέρθηκε στην ενεργοποίηση μετά από χρόνια απουσίας, της Θεατρικής Σκηνής, ως συνέχεια του «Θεάτρου Κιλκίς», που ιδρύθηκε το 1992 και μέχρι το 1999 είχε ανεβάσει πέντε θεατρικές παραστάσεις. Ευχαρίστησε το Δήμαρχο Κιλκίς και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού για την ουσιαστική στήριξή τους στο νέο εγχείρημα.

Τρεις υπηρέτριες καταστρώνουν την εξόντωση της λατρεμένης αλλά και απόλυτα μισητής τους Κυρίας, τα αφελή σχέδια τους όμως αποτυγχάνουν και στρέφονται εναντίον τους, αλλά στο τέλος ήταν οι κερδισμένες της βραδιάς, όπως και η Κυρία τους: απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του θεατρόφιλου κοινού του Κιλκίς για τις ερμηνείες τους. Ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για όλους τους συντελεστές της παράστασης, από τις κυρίες που υποδέχονταν με περίσσια ευγένεια το κοινό στην είσοδο του θεάτρου, μέχρι τον σκηνοθέτη του έργου.

Έπαιξαν: Σόνια Αντωνιάδου, Κυριακή Αυγερινάκη, Πόπη Γεωργιάδου και Γεωργία Στεφανίδου.

Σκηνικά Γιάννα Φωτακέλη, ήχος-φώτα Χάρης Ξενιτίδης, φροντιστής σκηνής Ελένη Κυριακίδου και μακιγιάζ Σώτη Χατζηπανάγου.

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων