Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 9:29:18 μμ
Πέμπτη, 13 Μαϊος 2010 18:05

Τιμήθηκαν η Παγκόσμια ημέρα Ερυθρού Σταυρού και η Μητέρα

goumenissa


Την Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού και τη Μητέρα τίμησε η Επιτροπή Γουμένισσας του ΕΕΣ την Κυριακή 9 Μαΐου 2010, ώρα 7.30 μμ, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. Ήταν εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον τοπικό αρμόδιο φορέα με πλούσιο πρόγραμμα και συγκεντρώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας. Στη φετινή εκδήλωση για το έργο και την προσφορά του Ερυθρού Σταυρού και ιδιαίτερα του Ελληνικού, το ανθρωπιστικό και κοινωνικό του έργο,  μίλησε το μέλος του ΔΣ του Τμήματος Θεσσαλονίκης του ΕΕΣ Μάρθα Βουγιούκα, επισημαίνοντας τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Επεσήμανε απλούς τρόπους αλληλεγγύης και συνοχής του κοινωνικού ιστού για να διατηρήσουμε την ανθρωπιά και την αισιοδοξία μας στους χαλεπούς καιρούς της εποχής μας..
Στην προσφορά και το έργο της Μητέρας αναφέρθηκε η κ. Σοφία Σαμαρά, φαρμακοποιός της πόλης, με ομιλία μεστή περιεχομένου και μηνυμάτων. Με χαρισματικό τρόπο σκιαγράφησε το έργο της Μητέρας και τόνισε την απλή υποχρέωση του κάθε ατόμου απέναντί της.
Το πρόγραμμα ποίκιλαν με πλούσιο μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα η χορωδία και το χορευτικό τμήμα του Τμήματος Θεσσαλονίκης του ΕΕΣ υπό τη διεύθυνση του κ. Ιωάννη Πρατσινάκη. Σκόρπισαν χαρά και αισιοδοξία σε πολυπληθές ακροατήριο.
Όσους με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση καλωσόρισε και ευχαρίστησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Γουμένισσας Χρήστος Ίντος, ενώ το πρόγραμμα παρουσίασε ο ταμίας Ιωάννης Μοματάντσης. Παρέστησαν ο π. Χρήστος Μαυραντώνης ως εκπρόσωπος της Μητρόπολης Γουμενίσσης, ο δήμαρχος Γουμένισσας Σ. Παπαπαναγιώτου, η δήμαρχος Αξιούπολης Σ. Συμεωνίδου, η αντιδήμαρχος Γουμένισσας Α. Τζιάνα–Περπερίδου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Α. Τζούτζος, Ι. Αλίρης, Γ. Τρέγκας, οι διοικητές των Νοσοκομείων Γουμένισσας και «Άγιος Δημήτριος» Θεσσαλονίκης Μ. Αρκούδας και Γ. Φραγγίδης, ο πρόεδρος του εμπορικού και επαγγελματικού συλλόγου Γουμένισσας Α. Τραχανίδης, πολυπληθής αντιπροσωπία του ΕΕΣ Θεσσαλονίκης, η αντιπρόεδρος του ΕΕΣ Κιλκίς  Φραγγίδου, μέλη των προεδρείων των συλλόγων «Παίονες», «Διογένης ο Σινωπεύς», «Άγιος Τρύφων», Ελληνικού Οδηγισμού, Γουμενισσιωτών Θεσσαλονίκης, διευθυντές σχολείων, εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιών, εθελόντριες και εθελοντές του ΕΕΣ και πολύς κόσμος.  
Η Επιτροπή Γουμένισσας του ΕΕΣ ευχαριστεί θερμά το Δήμο Γουμένισσας και ανώνυμο συμπολίτη μας για την ευγενική τους χορηγία για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.