Κυριακή, 31 Μαΐου 2020, 6:25:25 πμ
Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 22:09

Ο Γιάννης Ασλανίδης και η ιστορία του Κιλκίς

Συντάκτης:

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και προσπάθεια να γράψεις ένα βιβλίο για έναν συμπολίτη μας που βρίσκεται ανάμεσα μας. Και ίσως και κάποια τόλμη όταν αυτός ο συμπολίτης μας έζησε τα νιάτα του αντι-συμβατικά, αντι-κονφορμιστικά.


Το να γράψεις για έναν δάσκαλο ή Γυμνασιάρχη ή Δεσπότη ή αθλητή ή ένα συμπονετικό γιατρό ή «τίμιο» ευεργέτη είναι πανεύκολο. Είναι η ταυτότητα της κοινωνίας μας. Από την άλλη πλευρά όμως κινδυνεύεις να παρεξηγηθείς, γιατί πόσοι μέσα στην κοινωνία ενός μικρού νομού ή μιας μικρής πόλης διακρίνουν την καλοσύνη ενός ανθρώπου μέσα στο πλαίσιο της παρορμητικότητας, έναν καλό αθλητή ή οπαδό μέσα στο πλαίσιο του φανατισμού ή έναν μερακλή γλεντζέ μέσα στο πλαίσιο της συμβατικής ζωής! Αυτούς τους προβληματισμούς τους ξεπεράσαμε και τους συγκεράσαμε, πάνω στη ζωή και στα όνειρα του πλέον γνωστού φιλάθλου, ραλίστα και μποέμ, του ν. Κιλκίς ΓΙΑΝΝΗ ΑΣΛΑΝΙΔΗ.
Ξεκινήσαμε το βιβλίο με μια μικρή αναδρομή στις πατρογονικές ποντιακές του ρίζες, στα δύσκολα παιδικά και εφηβικά χρόνια, πήγαμε στο στρατιωτικό, στην έγγαμη ζωή, στα ράλι, στο γήπεδο με τον Κιλκισιακό, στην πολιτική, στη βραδινή ζωή και φθάσαμε μέχρι τι ημέρες ενός ηλικιωμένου Κιλκισιώτη!
Στα συν του βιβλίου είναι ότι παρακολουθώντας τη ζωή του πρωταγωνιστή περιγράφουμε σε ξεχωριστά κεφάλαια την ψυχαγωγία και τη νυχτερινή ζωή του Κιλκίς από το 1950 και εντεύθεν! Εδώ θα ξαναθυμηθούμε καφενεία, ζαχαροπλαστεία, κινηματογράφους, χορευτικά κέντρα, την «παραλία» στα Στενημαχίτικα, τη βόλτα στην 21η Ιουνίου κ.λπ.
Για όσους τους ενδιαφέρουν όλα αυτά,
ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ!
Χρήστος Γκόλιαρης

 

Πιέσεις διά χρήσιμων
και εύκαιρων ...αντιπροσώπων
Νέα μόδα, όπως λέμε νέα τεχνολογία... Στο βωμό της εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων επιστρατεύονται μοντέρνες μέθοδοι.
Ας πούμε πως θέλουν να ζορίσουν έναν υποψήφιο ή μια υποψηφιότητα. Κότσια να αντιπαρατεθούν δημόσια δεν έχουν. Αλλά και να μείνουν εκτός παιχνιδιού δεν γίνεται. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να προσκληθούν στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων.
Οπότε χρησιμοποιούνται ως πολιορκητικοί κριοί οι μονίμως εύκαιροι χρήσιμοι ...μουστερήδες.
Μόνο που το παιχνίδι είναι πολυκαιρισμένο και φθαρμένο. Οι μέθοδοι τόσο διαβλητές που προκαλούν αποστροφή και ας μην εκπλαγούν οι ιδαλγοί των νέων ....τεχνολογιών αν στις προσεχείς εκλογές δεν τους χρειαστεί κανένας (πραγματικός) υποψήφιος. Και δεν χτυπήσει το τηλέφωνό τους. Έχουν πάρει ...ανάποδες ουκ ολίγοι στο Κιλκίς. Και δεν είναι οι πλέον αδύναμοι πολιτικά οι οργισμένοι. Τουναντίον.