Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020, 2:47:05 πμ
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 20:49

Ο Τσαντάκης… αποψιλώνει τον συνδυασμό Τονικίδη!

Συντάκτης:

Θα έλεγε κανείς πως η παράταξη του Παύλου Τονικίδη θα ήταν μια συμπαγής ομάδα, δεδομένου πως ήταν στην αντιπολίτευση και δεν είχε να περάσει τα δύσκολα της διαχείρισης εξουσίας και των προστριβών που αυτή επιφέρει.
Φαίνεται όμως πως δεν είναι έτσι τα πράγματα! Μέχρι στιγμής ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Τσαντάκης έχει ανακοινώσει ως υποψήφιους δυο εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους του Παύλου Τονικίδη, τον Κώστα Σβέρκο (Δ.Ε. Γαλλικού) και τον Γιώργο Αμανατίδη (Δ.Ε. Κρουσίων).

 

Το ίδιο συμβαίνει και στους προέδρους κοινοτήτων και στους κοινοτικούς συμβούλους.
Κάποιοι υποτίμησαν τη δυναμική του Δημήτρη Τσαντάκη και όλα δείχνουν πως θα το πληρώσουν (εκλογικά)!

 

Το πήραν απόφαση ότι ναυάγησε
Tην εκτίμηση ότι, δεν έχει ελπίδες να υλοποιηθεί η πρόταση της Κτηματικής Υπηρεσίας για μίσθωση κτιρίου για να στεγάσει μόνο το Ειρηνοδικείο, εξέφρασε μιλώντας στα “Πέριξ” της TV100, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, Ευρώπη Αρτόγλου. Δυστυχώς όπως είπε ναυάγησε για λόγους γραφειοκρατίας η συνολική λύση για μετεγκατάσταση όλων των δικαστικών υπηρεσιών στο Εκκλησιαστικό Λύκειο με αποτέλεσμα να παραμένει άλυτο για 30 χρόνια το θέμα της εξεύρεσης αξιοπρεπούς χώρου για τα Δικαστήρια Κιλκίς.
Χωρίς ρητά να λεχθεί από κάποιον φαίνεται πως κα η “λύση” του εκκλησιαστικού λυκείου ως στέγης των δικαστικών υπηρεσιών εγκαταλείπεται. Και εις άλλες (λύσεις) με υγεία.

 

Συμφωνεί και επαυξάνει
ο κ. Μαυρογόνατος
Ο πρόεδρος των Απόστρατων Αξιωματικών Ξηράς ν. Κιλκίς Ευάγγελος Μαυρογόνατος σχολίασε στην ηλεκτρονική μας έκδοση ως εξής το πρόσφατο άρθρο του Θ. Παγλαρίδη.
“Εύγε για το άρθρο! Είναι ένα ακτινογραφικό άρθρο, μιας σκληρής πραγματικότητας της Πόλης του Κιλκίς (και όχι μόνο) και των νοοτροπιών, που εδώ και πολλά - πολλά χρόνια επικρατεί στο πολιτικό και αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι εν όψη κάθε εκλογικής αναμέτρησης. Δεν κατέρχεστε στον πολιτικό - δημοτικό στίβο για να εξυπηρετείτε αλλά για να υπηρετείτε το λαό και τους Δημότες. ΄Οχι το ΕΓΩ αλλά το ΕΜΕΙΣ. Στόχοι, εντός του βεληνεκούς και όχι στον αέρα ντουφεκιές για εντυπωσιασμό. Ο κάθε ένας κρίνεται εκ του αποτελέσματος και οι δημότες μας πλέον έχουν άποψη επί των πεπραγμένων, σε θέματα πολιτισμού, καθαριότητας, έργων (μικρών - μεγάλων), πάρκων αναψυχής (όχι τσιμεντόπαρκων) χειρισμού των αδέσποτων (είναι ένα μεγάλο πρόβλημα) κ.π.ά τα οποία άπτονται της καθημερινότητάς τους και προβολής της πόλης μας με τα ιστορικά της μνημεία και αξιοθέατα, εκτός των συνόρων του Νομού μας. Επειδή ορισμένοι αντιδρούν προκλητικά στην προσπάθεια νέων προσώπων (κυρίως σε ηλικία) να εμπλακούν στην τοπική αυτοδιοίκηση τους παραπέμπω στον Αγάθωνα: Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι:
Πρώτον, ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον, ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ,ότι ουκ αεί άρχει.” - Αγάθων,450-400 π.Χ.
Ο άρχων πρέπει να έχει κατά νουν τρία πράγματα:
πρώτον, ότι διοικεί ανθρώπους (με τις ατέλειες και τις αδυναμίες τους, με παράπονα δίκαια ή και παράλογα, αλλά πάντως πνευματικά όντα και όχι ζώα),
δεύτερον, ότι διοικεί σύμφωνα με τους υφιστάμενους νόμους της πολιτείας (γραπτούς και άγραφους) και συνεπώς είναι απαράδεκτο να εκτρέπεται σε υπερβασίες, αυθαιρεσίες και αδικίες και, τρίτον, ότι δεν είναι αιώνιος άρχων, κάποτε θα εκπέσει της αρχής και πρέπει ως εκ τούτου, να είναι πολύ προσεκτικός, ώστε όταν απομακρυνθεί από την εξουσία να έχει αφήσει αγαθές εντυπώσεις, τόσο για τις ικανότητές του, όσο και για τις αρετές του...”