Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, 8:07:25 πμ
etpa

Σχόλια

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 22:57

Έφυγαν, αλλά που πήγαν;

Συντάκτης:

Γράψαμε πως αποχώρησαν από το ξενοδοχείο του Σ. Μουριών κάτι παραπάνω από 50 πρόσφυγες, κατευθυνόμενοι σε άλλες δομές της χώρας. Πολιτική της κυβέρνησης είναι να κλείσει τα ξενοδοχεία ως χώρους φιλοξενίας και να κατευθύνει τους πρόσφυγες μετανάστες σε δομές φιλοξενίας.
Εκεί κοστίζουν φθηνότερα. Και στο σημείο αυτό να αναζητήσετε έναν από τους λόγους της αλλαγής πολιτικής.

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 22:29

Μιλήστε με ονόματα και διευθύνσεις

Συντάκτης:

Ντόρος και βαρύς αχός ακούγεται από το Νοσοκομείο Κιλκίς.
Αφορμή κάποιες αποφάσεις της διοίκησης του ιδρύματος οι οποίες καταγγέλλονται ως αυθαίρετες, αντιδημοκρατικές κ.ο.κ.
Αποφάσεις που σχετίζονται με ορισμούς προϊσταμένων, καθαιρέσεις άλλων και ο αναγνώστης των ανακοινώσεων εύλογα διερωτάται:

Υλοποιείται η δέσμευση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μηταράκη, για τη σταδιακή απομάκρυνση των μεταναστών από το ξενοδοχείο Δήμητρα του Σ.Σ. Μουριών.

Ήδη προχθές αναχώρησαν κοντά 60 άτομα και σταδιακά θα απομακρυνθούν όλοι και θα κλείσει η προσωρινή αυτή «δομή» των προσφύγων.

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 22:15

Τηλεγράφημα για την ανεργία

Συντάκτης:

Στον νομό Κιλκίς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εργατικού Κέντρου του νομού Κιλκίς, η ανεργία είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας να δημιουργούν επιπλέον βάρος στους εργαζόμενους που καλούνται να διαχειριστούν τις επιπτώσεις αυτής της υγειονομικής κρίσης και της απορρύθμισης της αγοράς εργασίας.

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 12:32

Το δικό μας «Μηδέν Άγαν»

Συντάκτης:

«Η αλαζονεία της ημι(α)μάθειας δαιμονοποιεί τον ορθό λόγο.
Η συνωμοσιολογία κυριαρχεί της ορθοφροσύνης.
Η διύλιση του κώνωπος επιβεβαιώνει την «επαναστατικότητα».
Ως περιούσιος λαός, μας χρωστάνε όλοι.

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 23:01

“Μπράβο στον Δήμαρχο”

Συντάκτης:

Θετικότατα υποδέχτηκαν οι κιλκισιώτες το αίτημα του δημάρχου Δημήτρη Κυριακίδη προς τον Χαρδαλιά, να βγει ο δήμος Κιλκίς από την καταντίνα, αφού δεν υπάρχουν κρούσματα.

Περίσσεψαν τα “μπράβο στον δήμαρχο” στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα και στο facebook της.

Ο δήμαρχος εξέφρασε το κοινό αίσθημα των κιλκισιωτών και αυτό φάνηκε από τις πρώτες αντιδράσεις και την απήχηση που είχε το δημοσίευμά μας.

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 21:33

Μας έδωσαν μισή λαϊκή, μας πήραν 5 ημέρες!

Συντάκτης:

Από το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου «φώναζαν» ο βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Φραγγίδης, ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, και η παράταξη “Συμμετέχω” για το μέτρο του κλεισίματος των λαϊκών αγορών στο ν. Κιλκίς.
Τελικά, μετά και τα 122 αρνητικά δείγματα από τη Γουμένισσα, η παρέμβαση του υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά την Τρίτη 15/9 έδωσε λύση και από την Τετάρτη οι λαϊκές αγορές (μισο)πραγματοποιούνται στο νομό Κιλκίς με το 50% των εκθετών.

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 20:11

Τους λαϊκιστές ουδείς εμίσησεν

Συντάκτης:

Καθώς η τοπική δημοσιότητα πλημμυρίζει από δηλώσεις επί δηλώσεων, έρχεται στο νού το πάντα επίκαιρο και ισχύον επί δεξιών, αριστερών, κεντροαριστερών κ.ο.κ.
Τον λαϊκισμό πολλοί εμίσησαν. Τους λαϊκιστές ουδείς.

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 18:12

Επιστρέφει υγιής και με… δώρα ο Γιάννης Ανδρίτσος

Συντάκτης:

Παντελώς ασυμπτωματικός ήταν στην καραντίνα του ο διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς, Γιάννης Ανδρίτσος και επιστρέφει στο ίδρυμα το πρωί της Πέμπτης, αφού εξάντλησε και με το παραπάνω το χρόνο της απομόνωσής του.
‘Όμως, ο διοικητής μας δεν έρχεται μόνος, φέρνει μαζί του και «δώρα». Στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο νοσοκομείο με την παρουσία του υφυπουργού Γ. Γεωργαντά, του διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δ. Τσαλικάκη και του αναπληρωτή διοικητή Ηλ. Ζάχαρη, ο κ. Ανδρίτσος συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης και ζήτησε από τον Περιφερειακό την άμεση υπογραφή για τις 32 θέσεις επικουρικού προσωπικού.

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 21:32

Περί άχαρης αντιπαράθεσης

Συντάκτης:

Η Βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου σχολιάζει ως εξής δικό μας σχόλιο που αφορούσε τη συνολική αντιμετώπιση του θέματος των σχολικών γευμάτων.

Γράφει-σχολιάζει η κ. Αγαθοπούλου:

Η επιπόλαιη, επιδερμική και άχαρη αντιμετώπιση του θέματος των σχολικών γευμάτων.
1. Πίεσε όλους τους αρμόδιους να καταθέσουν αιτήματα, κάτι το οποίο δεν είχαν κάνει μέχρι τον Νοέμβρη του 2019.