espa pkm

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2026, 1:18:20 μμ

Σχόλια

Πέρασε απαρατήρητο. Δεν έγραψε κανείς, αφού κανένα δελτίο τύπου δεν εκδόθηκε. Μόνο η μικρή κοινωνία στα βορινά του νομού συνταράχτηκε από το θλιβερό άγγελμα. Ένας 45χρονος έφυγε από τη ζωή άδικα των αδίκων.
Και έφυγε, κατά πως βοά η τοπική κοινωνία, ιδία βουλήσει. Τι θλιβερός χαρακτηρισμός για εκείνους που δεν αντέχουν την πίεση των καιρών, την πίεση της απάνθρωπης πραγματικότητας που βιώνουμε.
Διάλεξε ένα φυτοφάρμακο ως οδηγό του στον άλλο κόσμο ο 45χρονος. Ιδία βουλήσει...

Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 21:05

Κουίζ για ...προχωρημένους υπουργούς Αμυνας

Συντάκτης:

Δυο φορές ήρθε στο Κιλκίς ο Καμμένος. Τουλάχιστον άλλες δυο μας επισκέφθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας. Είπαν πολλά, είδαν περισσότερα, ενημερώθηκαν, έλαβαν υπομνήματα, έδωσαν και διαβεβαιώσεις..
Και στο στρατόπεδο Καμπάνη το νερό του δικτύου παραμένει τα τελευταία χρόνια ακατάλληλο διότι το εσωτερικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο. Παλιωμένο και ακατάλληλο. Και γι' αυτό το νερό από το δίκτυο της ΔΕΥΑΚ μπαίνει κατάλληλο και τέχει ακατάλληλο από τις βρύσες του στρατοπέδου.
Και χρειάζονται μόνο 20.000 ευρώ για την αντικατάσταση του δικτύου.

Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017 14:35

Επικίνδυνα και παράνομα drones!

Συντάκτης:

Μόνο στην Ελλάδα της κρίσης και του ωχ αδελφισμού μπορεί να συμβαίνουν αυτά.
Η εκδήλωση γίνεται μέσα στο κέντρο του Κιλκίς, εκατοντάδες κάτοικοι την παρακολουθούν και πάνω από τα κεφάλια τους περιφέρεται ένα drone!

Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 10:12

Εχθρική συμπεριφορά προς το Κιλκίς

Συντάκτης:

Αν δεν αλλάξει κάτι, από το Σεπτέμβριο το τμήμα του Κιλκίς θα λειτουργήσει στις Σέρρες!
Τάδε έφη ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σερρών)  Αν. Μωυσιάδης 

Κυριακή, 02 Ιουλίου 2017 17:50

Αναμένουμε αντιδράσεις

Συντάκτης:

“Δεν είχαμε καμιά βοήθεια από την τοπική κοινωνία. Καμιά βοήθεια από τους βουλευτές, το δήμο Κιλκίς. Αν δεν αλλάξει κάτι, στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας πήραμε απόφαση το τμήμα σχεδιασμού και παραγωγής ενδύματος του Κιλκίς να λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο στις Σέρρες”!
Ορθά κοφτά ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, είπε αυτό για το οποίο προειδοποιήσαμε εδώ και μήνες: Κινδυνεύει και τίθεται εν αμφιβόλω η παραμονή του τμήματος στο Κιλκίς.

Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017 18:37

Αιμίλιος: Μας ταλαιπωρεί κι ο Θ. Παυλίδης

Συντάκτης:

Διάβασε ο φίλος Αιμίλιος Ανθρακίδης ένα από τα σχόλια του δικηγόρου Θεόδωρου Παυλίδη στη στήλη του "Το σχόλιό μας" -  εκείνο με την καθυστέρηση στην εξυπηρέτησή του στα ΕΛΤΑ - και έσπευσε να τηλεφωνήσει.
"Έχω κι εγώ ένα σχόλιο για τον κ. Παυλίδη...

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 21:27

Υποδειγματικά τα γραφεία των συνταξιούχων

Συντάκτης:

Είναι κόσμημα και κυριολεκτικά η καλύτερη στέγη συνταξιούχων υπαλλήλων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Για τα ιδιόκτητα γραφεία των Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων ν. Κιλκίς ο λόγος. Εγκαινιάστηκαν πριν μερικές εβδομάδες με κοσμοπλημμύρα συνταξιούχων του Κιλκίς αλλά και αντιπροσωπειών από όλη την Ελλάδα.

Μ’ ένα εξαιρετικό διήμερο εκδηλώσεων τίμησε τα 104α «Ελευθέρια» του Κιλκίς και την ιστορική Μάχη του 1913 η 71η Ταξιαρχία.
Το διήμερο εκδηλώσεων είχε τη σφραγίδα του τοπογράφου και συγγραφέα Θανάση Βαφειάδη, γι’ αυτό και δεν μπορούσε παρά να έχει ένα θετικότατο αποτύπωμα.
Καταπληκτική η έκθεση φωτογραφίας για τη Μάχη του Κιλκίς του Θανάση, που εγκαινιάστηκε την πρώτη ημέρα στη ΛΑΦ, εξαιρετική και η ομιλία του τη δεύτερη ημέρα.

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 09:45

Οι καλές προθέσεις και η Κόλαση

Συντάκτης:

Όταν ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης σε υψηλούς τόνους, Δεκέμβρη του 2016, φώναζε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η υποχρεωτική ανανέωση των συμβάσεων, όπως η κυβέρνηση τότε προώθησε, ήταν αντισυνταγματική, έπεσαν πάνω του να τον "φάνε"

Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017 17:50

Τιμές ανοιχτές 15-22 λεπτά

Συντάκτης:

Ο θερισμός στο ν. Κιλκίς προχωρεί μετ' εμποδίων ή μάλλον μετά βροχών που τον ανακόπτουν και πέραν των άλλων προκαλούν κίνδυνο υποβάθμισης της ποιότητας του σταριού.
Σύμφωνα λοιπόν με συγκλίνουσες πληροφορίες η απόδοση των σιτηρών στον κάμπο του Κιλκίς (της επαρχίας) κυμαίνεται στο εύρος 120-160 κιλών. Ισχύει για τα περισσότερα χωράφια, πλην των ελάχιστων άλλωστε ποτιστικών όπου οι αποδόσεις θεριεύουν και κινούνται στα 400 κιλά.
Στο μέτωπο των τιμών ισχύουν όσα τα τελευταία χρόνια. Η παράδοση γίνεται με το επαναστατικό σύστημα της "απόδοσης εν λευκώ της παραγωγής" Κι  ό,τι ήθελεν προαιρείσθε. Οι πρώτες τιμές που ...ακροθιγώς δημοσιοποιούνται από παράγοντες της αγοράς αναφέρουν 14-15 λεπτά για το μαλακό και περί τα 20 με 22  λεπτά για το σκληρό.

 

Ευλογημένη Παιονία
Πάντα ταύτα ισχύουν στην επαρχία του ξηρικού Κιλκίς. Διότι στην ευλογημένη Παιονία ακόμα και μη ποτιστικά χωράφια, αποδίδουν ικανοποιητικά.  Ιδιαίτερα τα χωράφια εκείνων των παραγωγών που δεν παραλείπουν την καλλιεργητική φροντίδα που απαιτείται.
Και προς επίρρωση των ανωτέρω ιδού ο καλός φίλος  και παραδειγματικός αγρότης Αλέκος  Νικολαΐδης.
"Διαβάζω στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ" ότι πρόλαβε  να θερίσει η ανομβρία" μας επανέλαβε τηλεφωνικά τον τίτλο της εφημερίδας μας που είχε το ρεπορτάζ με τις πρώτες αποδόσεις.
Εσείς πως πάτε; ξεκινήσατε;  τον ρωτώ.
"Λοιπόν, άκου και σημείωνε. Θέρισα προχθές 250 στρέμματα. Πόσα λες να έβγαλα;"
- Ποτιστικά; τον ρωτώ.
- Όχι ξηρικά. Μάζεψα 100 τόνους στάρι. Στήσιμο 400 κιλά! συνέχισε θριαμβευτικά ο Αλέκος.
Ευλογημένη Παιονία.

 

Το σκεπτικό
Ταυτόσημες απόψεις -θέσεις με εκείνες των περιφερειαρχών εξέφρασαν και οι Δήμαρχοι της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας που συνήλθαν την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.
Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, λόγω του εύλογου ενδιαφέροντος του καθώς η Παιονία είναι μια από τις πλέον πληττόμενες περιοχές με την λειτουργία των νέων σταθμών διοδίων καθώς στο έδαφός της "στήνονται"  ένα μετωπικό και ένα πλευρικό σταθμοί διοδίων σε Ευζώνους και Πολύκαστρο αντίστοιχα.
***
Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Γκουντενούδης η προσφυγή στη δικαιοσύνη είναι πλέον αναπόφευκτη κυρίως στη λογική της καθυστέρησης της εφαρμογής της απόφασης λειτουργίας των διοδίων  μέχρι να εφαρμοστεί ο αναλογικός καθορισμός του τιμήματος.
Τα κύρια επιχειρήματα που θα επικαλεστεί η Παιονία στην προσφυγή της στη Δικαιοσύνη είναι: α. δεν υπάρχουν ακόμα περιβαλλοντικές μελέτες  για την κατασκευή των νέων σταθμών  διοδίων και β. οι σταθμοί επιβάλλονται σε μη αυτοκινητόδρομους.
Ήδη η Καβάλα κάνει την έναρξη και προσφεύγει στη δικαιοσύνη ενώ η Παιονία θα ακολουθήσει λίαν προσεχώς μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα εισαχθεί ως θέμα.
Στόχος να κερδηθεί ένας περίπου χρόνος αφού ο Αντωνούδης της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ α.ε. δεσμεύτηκε πως η μελέτη για αναλογικά διόδια θα ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2018.
Ίδωμεν.