Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 3:28:51 πμ
Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 13:24

3ος στα 100μ Ο Γ. Καπέτης

 Με ένα μετάλλιο και δύο πλασαρίσματα στην εξάδα ήταν ο απολογισμός των αθλητών και αθλητριών του  ΓΑΣ Κιλκίς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Παίδων και Κορασίδων  που διεξήχθη αυτό το Σαββατοκύριακο στο Δημοτικό Στάδιο της Λάρισας. Το μοναδικό μετάλλιο κατέκτησε στα 100 μ της κατηγορίας των παίδων ο Γιώργος Καπέτης ο οποίος με επίδοση 11''35 (άνεμος -2,9 μ/δ) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και εξασφάλισε μια θέση στην εθνική ομάδα. Ο αθλητής του Κώστα Μηναρετζή θα μπορούσε να πετύχει ακόμη καλύτερη θέση αλλά επηρεάστηκε αρνητικά από μία τενοντίτιδα που τον ταλαιπωρεί εδώ και καιρό και δεν μπόρεσε να αποδώσει αυτά που μπορούσε.
Στο ίδιο αγώνισμα ένας ακόμη σπρίντερ του ΓΑΣ Κιλκίς κατάφερε να διακριθεί. Ο Χαράλαμπος Μηναρετζής παρόλο που μπήκε δύσκολα στην 16άδα του τελικού στον πρωινό προκριματικό (ήταν 14ος) , έτρεξε καταπληκτικά στον απογευματινό τελικό και με 11''42 κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση!
Μεγάλο αγώνα έκανε στη δισκοβολία των Παίδων ο Παναγιώτης  Βαιτσούδης. Ο αθλητής της Δέσποινας Φωτιάδου σημείωσε στον τελικό 49,70 μ και κατατάχθηκε 4ος χάνοντας για λίγο το χάλκινο μετάλλιο.  Παρά την ατυχία του ο Βαιτσούδης, που είναι στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία των Παίδων απέδειξε πως διαθέτει τη στόφα του  πρωταθλητή και είναι βέβαιο ότι θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στο αγώνισμα.
Άτυχη φάνηκε στα αγωνίσματά της η παγκορασίδα ρίπτρια Σοφία Φωτιάδου. Η αθλήτρια του Αλέξανδρου Παυλίδη βρέθηκε πολύ κοντά στο να προκριθεί στους τελικούς τόσο της δισκοβολίας όσο και της σφαιροβολίας πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, όμως δυστυχώς περιορίστηκε και στα δύο αγωνίσματα στην 14η θέση των προκριματικών σημειώνοντας 32,86 στο δίσκο και 10,22 στη σφαίρα, μένοντας εκτός τελικών για λίγα μόλις εκατοστά.
Την 16η θέση στην κούρσα των 110 μ με εμπόδια κατέλαβε ο Άγγελος Σαχπάζης με 15''92. Ο Σαχπάζης δε βρέθηκε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και σίγουρα η επίδοσή του δεν τον αντιπροσωπεύει. Πάντως, ήταν πρώτη χρονιά στην κατηγορία και είναι βέβαιο πως αν δουλέψει συστηματικά μπορεί να φθάσει ψηλά την επόμενη χρονιά. Δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι αξιόλογο ο Λευτερης Κεσίδης που με 11''71 έμεινε εκτός τελικού στα 100 μ και ο Βασίλης Σαχπάζης που με 26''31 αποκλείστηκε στα προκριματικά των 200 μ.
Το ...κακό μάτι φαίνεται πως "χτύπησε" την σκυταλοδρομία 4χ100 μ των Παίδων. Η ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς που ήταν φαβορί ακόμη και για το χρυσό μετάλλιο και που αγωνίστηκε με τους Αγγελο Σαχπάζη , Βασίλη Σαχπάζη, Χάρη Μηναρετζή και Γιώργο Καπέτη , ακυρώθηκε στον τελικό του αγωνίσματος χάνοντας μια μεγάλη διάκριση και πολλούς βαθμούς αξιολόγησης για τον σύλλογο.
Η κακοδαιμονία του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε για τον ΓΑΣΚ αφού δεν κατάφεραν να αγωνιστούν λόγω προβλημάτων τραυματισμού δύο εξαιρετικοί αθλητές. Ο Δαμιανός Κατής φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο δίσκο δεν ακολούθησε την αποστολή στη Λάρισα λόγω θλάσης στον προσαγωγό και η Κική Παναγιωτίδου δεν μπήκε στον αγώνα του μήκους λόγω σοβαρού διαστρέμματος.