Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 11:02:17 μμ
Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2007 09:05

Αδιαφορία ή κάτι άλλο;

Θύελλα διαμαρτυριών έχει ξεσηκώσει στο τμήμα κλασσικού αθλητισμού του ΓΑΣ Κιλκίς η συνεχιζόμενη αδιαφορία της κεντρικής διοίκησης του συλλόγου, αναφορικά με την μη διάθεση ωρών προπόνησης στη κλειστή αίθουσα του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κιλκίς.

Οι έφοροι του τμήματος κκ Νίκος Σερασκέρης και Χρήστος Χατζηκιάν έχουν από καιρό ενημερώσει τον πρόεδρο του συλλόγου τους, ότι ο τμήμα στίβου θα πρέπει κατά τους χειμερινούς μήνες να μπορεί να προπονείται σε κλειστό χώρο για κάποιες ώρες την εβδομάδα, ώστε να μπορεί να διασφαλίζεται τόσο η ομαλή προπονητική διαδικασία των αθλητών του όσο και  η προστασία της υγείας των μικρών αθλητών των τμημάτων υποδομής και των ακαδημιών, που λόγω του ψύχους κινδυνεύει.
Με δεδομένο ότι ο ΓΑΣ Κιλκίς, ως ενιαίος σύλλογος, έχει εξασφαλίσει από την αρχή της φετινής περιόδου το 70% των κατά εβδομάδα διατιθέμενων προς χρήση ωρών προπόνησης του Δ.Α.Κ. Κιλκίς , έχοντας διαθέσει το 90% των ωρών αυτών στο τμήμα χειροσφαίρισης, το τμήμα στίβου ζήτησε να του διατεθούν τρεις (3) συνολικά ώρες την εβδομάδα για την κάλυψη των αναγκών του, (ώρες που σε καμία περίπτωση δεν έθιγαν τον προγραμματισμό της ανδρικής ομάδας χειροσφαίρισης) δίχως ωστόσο μέχρι σήμερα όχι μόνο να βρεθεί κάποια λύση αλλά ούτε να γίνει η παραμικρή συζήτηση από την διοίκηση του ΓΑΣΚ με τους εφόρους του τμήματος στίβου για το πρόβλημα.
Το τμήμα στίβου συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων στην ομοσπονδία του στίβου (ΣΕΓΑΣ) και μόνο την τελευταία πενταετία έχει αναδείξει δεκάδες πανελληνιονίκες και βαλκανιονίκες ενώ αθλητές του έχουν αγωνιστεί με επιτυχία επανειλημμένα με τα χρώματα της εθνικής μας ομάδας. Παράλληλα τα τμήματα υποδομής και των ακαδημιών του που λειτουργούν για περισσότερο από μια δεκαετία, αποτελούν πρότυπο οργάνωσης για πλήθος συλλόγων της περιφέρειας.
Δεν είναι λοιπόν κατανοητή η συνεχιζόμενη αυτή αδιαφορία εκ μέρους της διοίκησης του συλλόγου για ένα τμήμα του το οποίο έχει προσφέρει πάμπολλες επιτυχίες και διακρίσεις για τα χρώματα του ΓΑΣ Κιλκίς και για το οποίο στην συνείδηση της κοινωνίας του Κιλκίς έχει θεμελιώσει εδώ και πολλά χρόνια υψηλότατη θέση για την ποιότητα και το ήθος των στελεχών του (εφόρων , προπονητών και αθλουμένων).