Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 7:45:56 μμ
Τετάρτη, 13 Μαϊος 2009 06:40

Απεργία στις 14 Μαΐου

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ- Ν. Κιλκίς, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικό επίπεδο, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, να συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης  14  Μαΐου  2009 και να πλαισιώσουν την απεργιακή συγκέντρωση την ίδια ημέρα, στις 10:00π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.


«Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι είναι τα μόνιμα θύματα της εισοδηματικής πολιτικής της Κυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ. «Δέχονται την άγρια Κυβερνητική νεοφιλελεύθερη επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματά τους, και καλούνται να πληρώσουν την «καπιταλιστική κρίση», στο όνομα της οποίας, οι εργαζόμενοι και όλος ο ελληνικός λαός βιώνει καθημερινά τις απολύσεις, την ανεργία, την υποβάθμιση του βιοτικού του επιπέδου, την μείωση του εισοδήματος, την διαρκή κοροϊδία για νέο μισθολόγιο, την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, την λιτότητα, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ασυδοσία της αγοράς, τον περιορισμό του κοινωνικού κράτους.
Η κατάσταση γίνεται ακόμη περισσότερο επικίνδυνη, μετά την καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, για την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών και τον προσδιορισμό της ασφάλειας στο Δημόσιο όχι ως κοινωνικής, αλλά ως επαγγελματικής.
Το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων και η καθήλωσή τους στο μέλλον.
Η προώθηση Νέου Μισθολογίου μόνο για τους νεοπροσλαμβανόμενους με χαμηλότερο βασικό μισθό από το υπάρχον και βασικό στόχο το διαχωρισμό νέων και παλαιών εργαζομένων, όπως ισχύει και στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό σύστημα.
Η μείωση του μόνιμου προσωπικού και η ενίσχυση του προσωπικού που εργάζεται με ελαστικές μορφές εργασία, έχουν ως συνέπεια την περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και τον κίνδυνο κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τα μεγάλα προβλήματα στο εφάπαξ, στις συντάξεις.
Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν έχουν καμία ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση, και δεν θα πληρώσουν την κρίση, για την οποία ευθύνονται η Κυβέρνηση, οι πραγματικά έχοντες και το Τραπεζικό σύστημα.
Οι  εργαζόμενοι  διεκδικούμε:
ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.
Κατάργηση των αντιασφαλιστικών Νόμων Πετραλιά, Σιούφα  και  Ρέππα.
- Πραγματικές αυξήσεις. Νέο μισθολόγιο με 1.350 _ κατώτερο βασικό μισθό.
- Άμεση κρατική επιχορήγηση του ΤΠΔΥ προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
- Αντιμετώπιση του ΟΠΑΔ για να σταματήσουν τα προβλήματα με τις καταγγελίες των συμβάσεων των γιατρών και των φαρμακοποιών και να αναβαθμιστεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
-  Επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ και στο Δημόσιο.
- Αύξηση των δαπανών για την παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση.
- Προστασία και αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών. Όχι στις Ιδιωτικοποιήσεις. Κατάργηση του Νόμου για τις ΣΔΙΤ.
- Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με αξιοκρατικές διαδικασίες. Όχι στις ελαστικές μορφές εργασίας. Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων και άμεση μονιμοποίηση των εκτάκτων αορίστου χρόνου.
Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ – Ν. Κιλκίς, καλεί όλους τους εργαζόμενους, να δώσουν δυναμικά το παρόν στον αγώνα».