Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, 3:51:30 μμ
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 05:26

Διαμαρτυρία για προσλήψεις εν κρυπτώ

Την έντονη διαμαρτυρία του προς τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς, Παντελή Σκλιά, εκφράζει με επιστολή του ο δήμαρχος Κιλκίς Δημ. Τερζίδης, μ ‘αφορμή  την διαδικασία πρόσληψης δυό ατόμων για τις ανάγκες του νεοσύστατου προγράμματος των Θυρίδων Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Ο κ. Τερζίδης διαμαρτύρεται επειδή η Γ.Γ.Ν.Γ. προχώρησε στην πρόσληψη δυο ατόμων αντί ενός-όπως προέβλεπε ο αρχικός προγραμματισμός-χωρίς προηγουμένως να ενημερωθεί ο Δήμος για τους όρους του διαγωνισμού πρόσληψης, έτσι ώστε να ενημερώσει σχετικά τους δημότες.

 Να σημειωθεί ότι κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ν.Ν.Γ.Ν., ο Δήμος Κιλκίς πρότεινε να στεγαστεί ο υπό λειτουργία Κόμβος της Θυρίδας στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων με σεβασμό στο ωράριο λειτουργίας του.
 Το κείμενο της επιστολής του κ. Τερζίδη προς τον κ. Σκλιά έχει ως εξής:
Αξιότιμε κύριε Γενικέ,
Προκειμένου να στεγαστεί στην πόλη μας ένας κόμβος του νεοσύστατου προγράμματος των Θυρίδων Νεανικής Επιχειρηματικότητας και σε συνέχεια της με αριθμό πρωτοκόλλου : οικ. 1127 / 4-6-2008 δικής σας επιστολής, σας ενημερώνουμε ότι πρόθεσή μας είναι να δημιουργηθεί χώρος φιλοξενίας στο ήδη λειτουργούν Κ.Π.Ν. επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 5 στο Κιλκίς με σεβασμό στο ωράριο λειτουργίας του Κ.Π.Ν.  
 Επιπλέον με την ίδια επιστολή μας πληροφορήσατε, ότι η στελέχωση της κάθε Θυρίδας θα γίνει με τρία (3) άτομα για την έδρα της θυρίδας και από ένα (1) άτομο (Π.Ε.) για τις περιοχές που θα καλύπτει η θυρίδα, όπως η δική μας.
 Σύμφωνα με τα παραπάνω θεωρούσαμε αυτονόητο ότι θα είχαμε μια ενημέρωση σχετική με τη διαδικασία πρόσληψης.
 Αιφνιδιαστικά πληροφορηθήκαμε ότι για το Κιλκίς προχωρήσατε στην πρόσληψη δύο (2) ατόμων, αντί του προβλεπόμενου ενός (1), χωρίς να έχουμε την παραμικρή ενημέρωση για τη διαδικασία πρόσληψης.
 Δηλαδή, δεν μας δώσατε μια στοιχειώδη πληροφόρηση για τους όρους του διαγωνισμού πρόσληψης, προκειμένου να τους δημοσιοποιήσουμε στους συμπολίτες μας του Δήμου Κιλκίς.
 Επειδή αδυνατούμε να κατανοήσουμε τα κίνητρα του εκ μέρους σας αιφνιδιασμού μας και επειδή το γεγονός αυτή δεν συνάδει με τη μέχρι σήμερα καλή συνεργασία μας, θα επιθυμούσαμε να μας γνωρίσετε τους όρους της ακολουθηθείσας διαδικασίας πρόσληψης, για να είμαστε σε θέση – έστω και εκ των υστέρων – να ενημερώσουμε τους δημότες μας, που διατυπώνουν εύλογα ερωτηματικά για τον τρόπο διενέργειας των συγκεκριμένων προσλήψεων που αφορούν το Κιλκίς.
 Ελπίζοντας να πιστεύουμε, ότι η Δημοτική μας Αρχή δεν άρχισε να τυγχάνει της περιφρονήσεώς σας, αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντησή σας.

Με εκτίμηση
Δημήτριος Τερζίδης
Δήμαρχος Κιλκίς