Με την ανάρτηση επιθυμούμε να γίνει γνωστό και να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία και τη δυσαρέσκεια των κατοίκων του χωριού Πεδινό' σχετικά με την παρατεταμένη στασιμότητα των εργασιών αναβάθμισης στην παιδική χαρά της κοινότητάς μας.
Εδώ και περίπου δύο μήνες, η εκτέλεση του έργου παραμένει στάσιμη, γεγονός που προκαλεί σοβαρά προβλήματα, ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο, οπότε και η κίνηση στο χωριό είναι αισθητά αυξημένη.

Πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά πραγματοποιούν τις διακοπές τους στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να έχουν καμία εναλλακτική επιλογή για την απογευματινή τους απασχόληση, καθώς δεν υφίστανται άλλες υποδομές ή επιχειρήσεις που να προσφέρουν καλοκαιρινές δραστηριότητες.
Η παιδική χαρά αποτελούσε τον μοναδικό ζωντανό πυρήνα συνάντησης για την τοπική κοινωνία, δίνοντας παράλληλα πνοή και στο όμορφο πάρκο που την περιβάλλει.
Δυστυχώς, τους τελευταίους δύο μήνες, μεγάλοι σάκοι με υλικά (όπως αποδεικνύεται και από το σχετικό φωτογραφικό υλικό), τα οποία πιθανόν προορίζονται για την κατασκευή του νέου τάπητα δαπέδου, έχουν εγκαταλειφθεί στον εξωτερικό χώρο.

Καθώς το έργο έχει παγώσει, τα υλικά αυτά έχουν μετατραπεί σε επικίνδυνο παιχνίδι για τα παιδιά, τα οποία τα σκορπούν εντός του πάρκου, προκαλώντας μια εικόνα πλήρους υποβάθμισης και εγκατάλειψης.
Παρά τις ενημερώσεις από τον Δήμο Κιλκίς ότι το εν λόγω έργο αναβάθμισης είναι ενταγμένο στον προγραμματισμό, παραμένει εντελώς άγνωστο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του.
Οι κάτοικοι της κοινότητάς μας βρίσκονται σε απόγνωση. Πέρα από τα καθημερινά προβλήματα και τις οικονομικές υποχρεώσεις, ερχόμαστε αντιμέτωποι με αποφάσεις της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας.
-Αντί να ενισχυθεί η προσβασιμότητα στο όμορφο δάσος της περιοχής μας, γίναμε μάρτυρες της κοπής 102 αιωνόβιων υγιούς δέντρων από το δασαρχείο Κιλκίς με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι κάτοικοι τον απογευματινό τους περίπατο λόγω ότι η εικόνα του δάσους μας προκαλεί θλίψη και έμεινε σχεδόν χωρίς δέντρα με το πλιάτσικο το οποίο υπέστη.
-Αντί να δοθούν κίνητρα για την ανάπλαση της παιδικής χαράς, επιλέχθηκε το κλείσιμό της, στερώντας από τα παιδιά μας τον μοναδικό χώρο αναψυχής.
-Νεαρός επιχειρηματίας προσπάθησε να ανοίξει περίπτερο στην πλατεία Ελευθερίας και στάθηκε αδύνατο λόγω πολλών νόμιμων απαιτήσεων... και επειδή ήτανε χαμηλό το ταβάνι του μπακάλικου το οποίο θα νοίκιαζε.!
-Το αναψυκτήριο του όμορφου πάρκου που βρίσκεται η παιδική χαρά δεν λητούργησε ποτέ την στιγμή που έχει την υποδομή.
Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου Κιλκίς και κάθε αρμόδιο φορέα να παρέμβει άμεσα, προκειμένου:
Να απομακρυνθούν ή να ασφαλιστούν τα εγκαταλελειμμένα υλικά που αποτελούν εστία κινδύνου και ρύπανσης.Να γνωστοποιηθεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα και να ολοκληρωθούν άμεσα οι εργασίες αναβάθμισης της παιδικής χαράς.
Με εκτίμηση,
Οι κάτοικοι του Πεδινού Κιλκίς.




