Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, 3:22:46 μμ
Σάββατο, 12 Απριλίου 2008 15:09

Εισαγγελική έρευνα για το νερό

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελέας Κιλκίς Ειρήνη Χρυσογιάννη για να διακριβωθεί η ποιότητα του νερού των οικισμών Μικροδάσους, Πευκοδάσους και Άσπρου ύστερα από αναφορά - καταγγελία του επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Γιώργου Συμπιλίδη ότι αναλύσεις από εργαστήριο της Πάτρας αποδεικνύουν την ακαταλληλότητα του νερού.

Σύμφωνα με στοιχεία αναλύσεων από εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Πάτρας στο νερό του δικτύου ύδρευσης των οικισμών Μικροδάσους και Πευκοδάσους έχει ανιχνευτεί  συγκέντρωση ψευδαργύρου πολύ πέραν του επιτρεπόμενου ορίου, ενώ στο νερό του Άσπρου εξακολουθεί να υπάρχει αρσενικό σε μη επιτρεπτά όρια.
Με την προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε να γίνει νέα ανάλυση των νερών του δικτύου από το Εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ, προφανώς, θα ερευνηθεί και η ενδεχόμενη τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Υπενθυμίζουμε ότι το νερό των οικισμών αυτών πάσχει εδώ και πολλά χρόνια από συγκεντρώσεις επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία στοιχείων, το θέμα έχει συζητηθεί κατ’επανάληψη σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς όμως να αντιμετωπιστεί ριζικά.