Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 3:29:57 πμ
Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2007 06:44

Η ΑΤΕ αρνήθηκε την πρόταση της ΕΑΣ

Η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας στη συνεδρίαση της Πέμπτης 6 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα απέρριψε την πρόταση ρύθμισης του χρέους της ΕΑΣ Κιλκίς προς αυτήν, όπως την επαναδιατύπωσε η νέα υπό τον κ. Χαράλαμπο Παυλίδη διοίκηση της συνεταιριστικής οργάνωσης.

Ο κ. Παυλίδης ζήτησε την τροποποίηση της αρχικής συμφωνίας και ειδικότερα στο σημείο όπου έπρεπε η ΕΑΣ να παραχωρήσει το πακέτο των μετοχών της έναντι 500.000 ευρώ. Αντ’ αυτής πρότεινε να εγκρίνει η ΑΤΕ δάνειο 500.000 ευρώ στην ΑΤΕ  με το οποίο να καλύπτονταν όλες οι απαιτήσεις της Τράπεζας και να αρθούν όλες οι υποθήκες της ΑΤΕ από τα ακίνητά της. Πρότεινε επίσης στην Τράπεζα να υποθηκεύσει έναντι της οφειλής των 500.000 ευρώ του νέου δανείου τη μονάδα παραγωγής ζωοτροφών στην Καλίνδρια.
Η άρνηση της διοίκησης της Τράπεζας να αποδεχθεί την τροποποίηση της συμφωνίας ρύθμισης αναγκάζει την ΕΑΣ είτε να εφαρμόσει την αρχική συμφωνία, είτε να επανέλθει με νέα πρόταση,
Υπενθυμίζουμε ότι η υπό τον κ. Πογέλη συναφθείσα αρχική συμφωνία προέβλεπε:
Την καταβολή στην ΑΤΕ του αντιτίμου της πώλησης του οικοπέδου της οργάνωσης, αξίας 1.610.000 ευρώ, πράγμα που έγινε.
Απάλειψη τμήματος χρέους 570.000 ευρώ από την Τράπεζα.
Έναντι του υπόλοιπου χρέους παραχώρηση του πακέτου των μετοχών της ΕΑΣ προς την ΑΤΕ.
Νέο δάνειο 80.000 ευρώ προς την ΕΑΣ. ( ο τελευταίος όρος τέθηκε για να παραμείνουν οι υποθήκες της ΑΤΕ στα ακίνητα της ΕΑΣ)

Δωρεάν
οι ενστάσεις
Η ΕΑΣ Κιλκίς για άλλη μαι φορά βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών του τόπου μας με τον πιο έμπρακτο τρόπο.
Λειτουργώντας βάσει εντολών της νέας διοίκησης οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Ένωσης συνάσσουν εντελώς δωρεάν αυτές τις μέρες για λογαριασμό των αγροτών τις ενστάσεις τους προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Πρόκειται για άλλη μια κίνηση του νέου Δ.Σ. η οποία τυγχάνει μεγάλης ανταπόκρισης εάν κρίνει κανείς από την αυξανόμενη καθημερινά κίνηση που παρατηρείται στα γραφεία της ΕΑΣ επί της οδού Θεσσαλονίκης 20 στο Κιλκίς.
Σημειώνεται δε ότι η σύνταξη των ενστάσεων από ιδιώτες θα περιλάμβανε και θα απαιτούσε και ένα ποσό αποζημίωσης από τους αγρότες τον οποίον η ΕΑΣ Κιλκίς δεν εισπράτει προς όφελος τους.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Χαράλαμπος Παυλίδης σε σύντομη δήλωσή του για το θέμα τόνισε ότι “όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν είναι χρέος μας να προστατεύουμε ως ΕΑΣ τα συμφέροντα και το εισόδημα των αγροτών. Γιατί χωρίς αυτούς η Ένση δεν θα υπήρχε και δεν θα υπάρχει. Είναι λοιπόν το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε βάσεις των μικρών δυνατοτήτων μας όπως είναι η υποβολή ενστάσεων δωρεάν”.