Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 7:09:39 μμ
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009 07:15

Ιατρική Μονάδα στο δήμο Ευρωπού

Με επιτυχία στέφθηκε η πρωτοβουλία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Ευρωπού να καλέσει για 2η φορά μέσα στο 2009, την κινητή ιατρική μονάδα «Προστασία», της 4ης Δ.Υ.Π.Ε. Μακεδονίας Θράκης. Η ανταπόκριση των κατοίκων υπήρξε μεγάλη, αφού περισσότεροι από 200 ήταν αυτοί που προσήλθαν στην κινητή μονάδα με σκοπό να κάνουν αιματολογικές εξετάσεις, τεστ ΠΑΠ, μετρήσεις οστικής πυκνότητας, καρδιογράφημα, και να εξεταστούν από τους ιατρούς, που καθημερινά στελέχωναν την μονάδα, όπως παθολόγο, ψυχίατρο, ορθοπεδικό και παιδίατρο.


Την κινητή μονάδα επισκέφθηκαν και ο δήμαρχος Ευρωπού, Ευθύμης Κουρτζανίδης, μαζί με τον διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς, Δημήτρη Ασημακίδη, συγχαίροντας το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της, καθώς και την πρωτοβουλία των στελεχών της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου.
Η δεύτερη αυτή παρουσία της ιατρικής μονάδας στους οικισμούς του δήμου Ευρωπού θεωρείται σημαντική για δύο λόγους, αφενός, επειδή εξυπηρετεί την Τρίτη Ηλικία, η οποία λόγω προβλημάτων υγείας αδυνατεί να μεταβεί σε κάποιο νοσοκομείο για εξετάσεις και αφετέρου, γιατί η μονάδα εξυπηρετώντας και νεότερης ηλικίας άτομα συμβάλλει στην πρόληψη πιθανών νοσημάτων.
Η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου θα στέκεται πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες που αποσκοπούν στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων