Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 5:19:24 μμ
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010 07:07

Κλείνει και η 12 ΜΕ

Η 12η Μονάδα Επιστράτευσης που εδρεύει στο στρατόπεδο Καμπάνη σε λίγο καιρό θα αποτελεί παρελθόν για το Κιλκίς και το νομό. Οι κατά καιρούς απόπειρες μεταφοράς του (και πέρυσι και πρόπερσι) είχαν αποτραπεί με παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής από βουλευτές πρωτοστατούντος του τότε κυβερνητικού και μέλους της κυβέρνησης Κώστα Κιλτίδη.


Ωστόσο η μοίρα της μονάδας σε στρατιωτικό επίπεδο φαίνεται πως ήταν προδιαγεγραμμένη και μόνο παράταση «ζωής» ελάμβανε.
Σύμφωνα λοιπόν με διασταυρωμένες πληροφορίες μας το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη συγχώνευση της 12ΜΕ με την 16Μονάδα Επιστράτευσης που εδρεύει στο Σιδηρόκαστρο και ουσιαστικά τη μετεγκατάστασή της εκεί.
Κι αν η συγχώνευση μονάδων αποτελεί μονόδρομο για λόγους εξορθολογισμού και οικονομίας, εκείνο που παραμένει ανεξήγητο είναι πως μεταφέρεται από τις άνετες εγκαταστάσεις του στρατοπέδου Καμπάνη μια μονάδα από συνολικά 31 άρτομα πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού για να μετακομίσει σε μια μονάδα στο Σιδηρόκαστρο που αριθμεί 12 άτομα προσωπικό σε απηρχαιωμένες και σε κακή κατάσταση ευρισκόμενες εγκαταστάσεις.
Να σημειωθεί μάλιστα ότι στο Σιδηρόκαστρο συνενώνονται και άλλες μονάδες της ευρύτερης περιοχής.
Η εν λόγω απόφαση είναι σε γνώση των ιθυνόντων του νομού και καθώς τώρα βρίσκεται στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Βαγγελη Βενιζέλο για την τελική έγκριση, αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδρασή τους.