Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 8:40:08 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:38

Ελεγχοι δεκαετίας για βιοτέχνες από το ΙΚΑ

Συντάκτης:

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου για τους ελέγχους 10ετίας των βιοτεχνιών από το ΙΚΑ, πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη το Σάββατο 24 Ιανουαρίου.
Στη σύσκεψη, εκτός από την επιτροπή των επιχειρηματιών, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδης, οι βουλευτές και π. υπουργοί Σ. Τσιτουρίδης και Γ. Φλωρίδης, ο νομάρχης Ευ. Μπαλάσκας και ο προϊστάμενος της Επιθεώρησης Εργασίας Ν. Χαραλαμπίδης.
Οι βιοτέχνες εξέθεσαν το πρόβλημά τους, το οποίο αφορά κυρίως στην επιβολή προστίμων  για ανασφάλιστη εργασία παρελθόντων ετών.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:37

Επιμόρφωση νηπιαγωγών

Συντάκτης:

Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου, πραγματοποιήθηκε Παιδαγωγική Επιμορφωτική Ημερίδα για τις/τους  νηπιαγωγούς του Ν. Κιλκίς, με την ευθύνη της Σχολικής Συμβούλου Προσχολικής Αγωγής, κ. Κωνσταντίας Μούρτζιου Αβραμίδου, με θέμα: «Ανίχνευση – Αντιμετώπιση Δυσκολιών και Διαχείριση Σχολικής Τάξης Νηπιαγωγείου».

Από το τοπικό ΠΑΣΟΚ και το Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης ανακοινώθηκαν οι προτάσεις του Κινήματος για την τεχνική εκπαίδευση.
Αυτήν την εβδομάδα πραγματοποιείται στη Βουλή συζήτηση για την Παιδεία. Μια συζήτηση που αφορά  το μέλλον της χώρας μας και μας  υποχρεώνει όλους Γονείς , μαθητές, καθηγητές αλλά και εκπαιδευτικούς φορείς να εμπλακούμε  ενεργά.  Όμως, η αποτελεσματική εμπλοκή απαιτεί τον  ενημερωμένο πολίτη στα θέματα της Παιδείας.

Την δημοπράτηση του έργου της ανέγερσης του δευτέρου συγκροτήματος 
εργατικών κατοικιών Αξιούπολης για τέλος Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η δήμαρχος Αξιούπολης Σόνια Συμεωνίδου κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Όπως δήλωσε η κ. Συμεωνίδου, πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, τόσο ως προς την προοπτική επίλυσης οικιστικών αναγκών των εργαζομένων της 
ευρύτερης περιοχής, όσο και σε σχέση με την ανάπτυξη της έδρας του δήμου.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:15

Σάββας Τσιτουρίδης : Είμαι όρθιος και θα είμαι παρών

Συντάκτης:

Πολλαπλά μηνύματα με αποδέκτες στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Κιλκίς απέστειλε από το Κιλκίς και την κοπή της πίτας του πολιτικού του γραφείου στο Κιλκίς την Κυριακή 25 Ιανουαρίου, ο Βουλευτής Νομού Κιλκίς και πρώην Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης.  Σε  εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση ο κ. Τσιτουρίδης πραγματοποίησε βαρυσήμαντη ομιλία, με αναφορές στις τρέχουσες γενικές εξελίξεις.
«Ακόμη κι όταν κάποιοι με προειδοποιούσαν ότι θα έπρεπε να είμαι «προσεκτικότερος αλλά και ως Υπουργός και ως Βουλευτής συγκρούστηκα ακόμη και μέσα στο ίδιο μου το κόμμα, όταν επέμενα στην άποψη ότι η αγορά δεν μπορεί να λειτουργεί χωρίς το άγρυπνο μάτι του κράτους. Τότε κι εγώ, αλλά και άλλοι που είχαμε τέτοιες απόψεις, κατηγορούμασταν ως λαϊκιστές και ως οπισθοδρομικοί δεξιοί. Σήμερα δικαιωνόμαστε.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:08

Κλειστά τα σύνορα Ανοιχτές οι προσδοκίες

Συντάκτης:

Τα σύνορα ανοίγουν μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις στη Δοϊράνη. Στους Ευζώνους από την Παρασκευή μέχρι και χες το πρωί άνοιγαν και έκλειναν. Από το μεσημέρι όμως έκλεισαν με τα 150 τρακτέρ που είναι παραταγμένα εκεί και θα παραμείνουν κλειστά μέχρι το βράδυ. Στη Δοϊράνη πάλι τα σύνορα ήταν κλειστά με 12 τρακτέρ που μετακινήθηκαν από το μπλόκο του Κιλκίς από το μεσημέρι της Παρασκευής, και άνοιγαν μόνο για παιδιά ή ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη. Κατά τα άλλα από το Σάββατο διακόπηκε πλήρως  η πρόσβαση προς τα Σκόπια από το μεθοριακό σταθμό. Οι αγρότες υλοποιούν την προειδοποίησή τους ότι θα πράξουν ότι δεν έπραξε η κυβέρνηση: Θα εμποδίσουν τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων και ήδη τα φορτηγά σχηματίζουν «ουρά».

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:07

Καθυστέρηση με τα σκουπίδια

Συντάκτης:

Στην Αξιούπολη ξεκίνησε η κατασκευή του πρόχειρου Σταθμού Μεταφόρτωσης και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα είναι δυνατή η μεταφορά των σκουπιδιών και των τεσσάρων δήμων. Ο τελικός προορισμός όμως παραμένει ασαφής. Το μόνο σαφές είναι ότι η Κομισιόν έδωσε μια (ακόμη) σιωπηρή παράταση πριν ξεκινήσει η επιβολή προστίμων.
Για ένα ακόμα εξάμηνο θα μπορούν οι ΟΤΑ να χρησιμοποιούν ατιμώρητα τους ΧΑΔΑ. Ύστερα για κάθε ημέρα χρήσης των χωματερών θα επιβάλλεται πρόστιμο 34.000 ευρώ!

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:05

Αίτηση υποψηφίων για τις πανελλαδικές

Συντάκτης:

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2009 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ – Ομάδα Β΄) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να υποβάλλουν στο Λύκειό τους σχετική Αίτηση – Δήλωση από 2 έως 20 Φεβρουαρίου. Υπόχρεοι για την υποβολή της συγκεκριμένης Αίτησης – Δήλωσης είναι:
1. οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων, που θα την υποβάλλουν στα Λύκεια που φοιτούν χωρίς δικαιολογητικά.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:01

Στάση εργασίας δημοσίων υπαλλήλων

Συντάκτης:

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ- Ν. Κιλκίς, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, να συμμετάσχουν στην πανελλαδική στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ,  την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009, από 12:00 π.μ. έως τέλος ωραρίου.
«Οι εργαζόμενοι και όλος ο ελληνικός λαός βιώνουν καθημερινά την υποβάθμιση του βιοτικού του επιπέδου, την μείωση του εισοδήματος, την ακρίβεια, την υποβάθμιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών που ιδιωτικοποιούνται και εμπορευματοποιούνται, την  ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, την λιτότητα, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τις φορολογικές αδικίες, την εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:00

Συνέλαβαν και ένατο για τη ληστεία του χρυσοχόου

Συντάκτης:

Οι οχτώ είχαν συλληφθεί και καταζητούνταν ο ένατος της ληστείας που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στα αστυνομικά χρονικά και στην κοινή γνώμη του νομού.
Αναφερόμαστε στη ληστεία που έγινε σε βάρος χρυσοχόου στις 3 Απριλίου του 2007 στον επαρχιακό δρόμο Πολυκάστρου - Κιλκίς στο ύψος της Νέας Καβάλας.
Άγνωστοι είχαν στήσει ενέδρα στον χρυσοχόο που επέστρεφε από το Πολύκαστρο και του αφαίρεσαν- αφού τον χτύπησαν στο κεφάλι- κοσμήματα αξίας 1.000.000 ευρώ και 11.000 ευρώ σε μετρητά.