Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020, 6:37:04 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς ανακοινώνει την πρόσληψη 6 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 7 μηνών και όχι πέραν της 31-12-2020.

Ολη η προκήρυξη:

Αρνητικά σε κορονοϊό βρέθηκαν τα πρώτα 100 δείγματα που εξετάστηκαν από το καμπ φιλοξενίας Νέας Καβάλας με τους 1500 περίπου πρόσφυγες, μετά την κρίση που ξέσπασε σ’ αυτό εξ αιτίας του θετικού δείγματος που βρέθηκε σε νεαρή πρόσφυγα από τη Συρία, που γέννησε στο νοσοκομείο Κιλκίς.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 10:42

Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών από την Αστυνομία

Συντάκτης:

Με σκοπό την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών από τις αστυνομικές Υπηρεσίες και την μείωση της γραφειοκρατίας, οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται μέσω email ή τηλεφωνικής γραμμής επαφής με κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία των πολιτών, θα είναι δυνατή η άμεση εξυπηρέτηση τους είτε με παραπομπή τους στις αρμόδιες Υπηρεσίες, είτε με παροχή γενικών πληροφοριών που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για τους χρήστες του διαδικτύου οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mails) που λειτουργούν ανά Διεύθυνση Αστυνομίας είναι:

 • Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αστυνομικό προσωπικό θα διαχειρίζεται τα αιτήματα των πολιτών που στέλνονται μέσω e-mail, θα τα εξετάζει άμεσα και θα τα προωθεί στην αρμόδια Υπηρεσία, με σκοπό τη διεκπεραίωσή τους, κοινοποιώντας στον αποστολέα το αποτέλεσμα της ενέργειας.

Για όσους δεν είναι χρήστες του διαδικτύου υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης μέσω τηλεφωνικής γραμμής επαφής σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας και συγκεκριμένα:

 • Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας: 2331076610
 • Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς: 2341077032
 • Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας: 2381051700
 • Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας: 2351046610
 • Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών: 2321090800
 • Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής: 2371021610

Οι παραπάνω τηλεφωνικές γραμμές εξυπηρέτησης πολιτών λειτουργούν καθημερινά από τις 8.00 το πρωί έως 18.00 το απόγευμα.

 

Σύμφωνα με την απόφαση (αρ.πρωτ.113083/322 ημ. 22/03/2017) του Αντιπεριφερειάρχη ΚΙΛΚΙΣ κ. Βεργίδη Ανδρέα και κατόπιν πρότασης του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς, ΚΑΘΟΡΙΣΤΗΚΑΝ οι εξής ημερομηνίες για τις ενδιάμεσες  εκπτωτικές περιόδους συνολικής διάρκειας 30 ημερών που ισχύουν για τα εμπορικά καταστήματα εντός των διοικητικών ορίων Δήμου Κιλκίς.

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στο «Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID 19», με στόχο τη στήριξη των επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας μέσω της χορήγησης δανείων κεφαλαίου κίνησης, συνολικού ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ, αξιοποιώντας την παρεχόμενη εγγύηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας που καλύπτει το  80% του δανείου.

Τα δυο πρώτα «κρίσιμα» δείγματα που πάρθηκαν, από το νεογέννητο της σύριας μάνας -που είχε βρεθεί θετική σε κορονοϊό- και τη φίλη της από το καμπ της Νέας Καβάλας που τη συνόδευε στο νοσοκομείο του Κιλκίς, βρέθηκαν αρνητικά σε κορονοϊό. Είναι το πρώτο ενθαρρυντικό σημάδι από την κρίση που έχει ξεσπάσει στο καμπ φιλοξενίας με τους 1500 περίπου πρόσφυγες – μετανάστες και που βρίσκεται ήδη σε καραντίνα 14 ημερών.

Για "μια κατάφωρα αντιλαϊκή πολιτική από τη φιλοξενία του 1% στη μονιμότητα του 25%, αγανάκτηση για την υπονόμευση της εθνικής κυριαρχίας" κάνει λόγο ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου Δημήτριος, σε επιστολή του προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη:

Από το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, καθώς τον περασμένο Ιανουάριο με το πρόσχημα πώλησης κινητού τηλεφώνου μέσω αγγελίας σε ηλεκτρονικό κατάστημα, απέσπασε από έναν ημεδαπό άνδρα το χρηματικό ποσό των 665 ευρώ, χωρίς να προβεί στην αποστολή του κινητού τηλεφώνου.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη μόλις δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης το νέο ασυμπτωματικό κρούσμα κορονοϊού σε πρόσφυγα, φιλοξενούμενη εδώ και λίγες εβδομάδες, στη δομή Νέας Καβάλας που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Κιλκίς.

Θετικό ασυμπτωματικό κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών της Νέας Καβάλας. Το κρούσμα εντοπίστηκε σε γυναίκα, από τις τελευταίες που ήρθαν στο camp, η οποία βρίσκεται σε εγκυμοσύνη και τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Κιλκίς.