Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 8:38:34 μμ
Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008 15:15

Πανηγύρισε η Ευρωπός

 Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών στο χώρο της κεντρικής πλατείας Ευρωπού. και με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πλούσιο δεκαήμερο εκδηλώσεων, που διοργάνωσαν ο Δήμος Ευρωπού και το Πολιτιστικό του Κέντρο, με την ευκαιρία της τοπικής πανήγυρης της Ευρωπού.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με σκοπευτικούς αγώνες στο σκοπευτήριο της Μεσιάς, ποδοσφαιρική συνάντηση στο γήπεδο Ευρωπού και συνεχίστηκαν με Rock μουσική και τραγούδια από τα συγκροτήματα "moenia" και "Black Veil", παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων με χορούς από την Μ. Ασία "Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωπού", Αν. Θράκη "Πολιτιστικός Σύλλογος Τούμπας "Αταλάντη", Αν. Θράκη "Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Μεσιάς "Αλ. Βυζάντιος", Μακεδονία "Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Πέτρου, Μακεδονία Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυπέτρου, παλαιστικοί αγώνες στο γήπεδο Ευρωπού από το Μορφωτικό Παλαιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Προσφύγων "Ο Καραγγιάννης".
Ακόμη, εμφανίστηκε η Χορωδία γυναικών με τη συνοδεία των Ευρωμελωδών σε παλιά αγαπημένα ρεμπέτικα τραγούδια από το Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ευρωπού.
Το Δίκτυο Ανάπτυξη Περιφέρειας παρουσίασε τον οδηγό της Ευρωπαϊκής κοινωνίας των πολιτών στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο Ευρωπού.
Την παραμονή της πανήγυρης, μετά το Μέγα Εσπερινό και την Περιφορά της Ιερής Εικόνας παρουσιάσθηκε για Κουκλοθέατρο για τα παιδιά από τον θίασο -Μαριονέτες (Αχ. Συμεωνίδη) "Ο Κατσουλίνος εναντίον Ιμπερ".
Ανήμερα και μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία διεξήχθη ποδοσφαιρικός αγώνας κυπέλλου Ελλάδας στο γήπεδο Ευρωπού.
Το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Αξιούπολης παρουσίασε την αρχαία κωμωδία "Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη, στοΑνοιχτό Θέατρο Ευρωπού.
Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την εκδήλωση της Εταιρείας Μικρασιατικών Σπουδών και Ερευνών Ευρωπού, "Η μνήμη της Ευρωπού στον ψηφιακό κόσμο", μαρτυρίες και ντοκουμέντα από την ιστορία μας, στο διαδίκτυο, ενώ λειτούργησε και έκθεση φωτογραφίας από την Εταιρεία.