Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 1:25:01 μμ
Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 10:25

Περί χρεών και έργων στο Δήμο Δοϊράνης

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην T.V. 100 o κ. Καλπακίδης ως Δήμαρχος του Δήμου Δοϊράνης αντί να αναφερθεί, ως όφειλε, στο όραμά του για τον Δήμο που διοικεί εδώ και δύο χρόνια, στα προβλήματα καθημερινά και διαρκείας που αντιμετωπίζουν οι δημότες του Δήμου μας, αλλά και στο έργο που επιτέλεσε (αν επιτέλεσε) στη διετία που πέρασε και τον σχεδιασμό των έργων του για την επόμενη διετία (αν υπάρχει) αναφέρθηκε εντέχνως στα χρέη που άφησαμε παρότι σε πολλά δημοτικά συμβούλια έριξε την εθύνη των διαδόσεων για χρέη στους συμβούλους του κ. Μουρουζίδης, (πολλά χρέη εφέκανε μας) και  Καλφόπουλο (για 130.0000 οφειλές στην ΔΕΗ που δεν υπήρχαν) μίλησε για τα χρέη που παρέλαβε, προφανώς θέλοντας να δικαιολογήσει την μέχρι τώρα πορεία του.


Προφανώς η τοποθέτηση - ερώτηση της δημοσιογράφου γαι χρέη ήταν στημένη, γιατί ποτέ δεν ξεκινάει ο δημοσιογράφος μόνος του από τέτοια τοποθέτηση.
Ο κ. Καλπακίδης όμως δεν είπε αλήθειες,. δεν αναφέρθηκε στις 75.000 ευρώ που του αφήσαμε από οριζόοντιες, χρηματοδοτήσεις καθαρά μετρητά, δεν αναφέρθηκε στις 45.000 ευρώ που αφήσαμε από το Υπουργείο Γεωργίας. Τα πρώτα και το Υπ. Μακεδονίας τα δεύτερα.
Επίσης δεν είπε πως με τον απολογισμό στις 31-12-2006 τα χρέη του Δήμου ήταν μόνο 184.000 ευρώ ούτε ότι τον αφήσαμε μηχανήματα αξίας 80.000 ευρώ. Το τζι σι πι πληρωμένο μετρητοίς. Και το αναφέρω γιατί κανένας Δήμος δεν έκανε μετρητοίς τέτοιου είδους αγορές παρά μόνο με δάνεια.
Βεβαίως αφήσαμε 240.000 χρέη από έργα Νομαρχιακά επιπέδου γιατί 68.000 ήταν οφειλές της προ από εμάς Δημοτικής Αρχής, αλλά δεν είπε ο κ. Καλπακίδης ότι κληρονόμησε 300.000 ευρώ από την Περιφέρεια Δώρο από τις ενέργειες του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Αϊδινίδη, διότι αν γνωρίζω καλά μόνο ο Δήμος Δοϊράνης πήρε αυτά τα χρήματα γιατί έδωσα στην Περιφέρεια εκτελεσμένα έργα τα οποία  υπέβαλε στο INTEREC για αναπορρόφητα Ευρωπαϊκά κονδύλια παρά τις αντίθετες γνώμες των Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας (για του λόγου το αληθές  ρωτήστε κύριε Καλπακίδη τον Μηχανικό του Δήμου τον Κυριάκο), με τις 300.000 ευρώ εκτελεί σήμερα ο κ. Καλπακίδης την Γ’ φάση του αποχετευτικού του Δροσάτου.
Ουσιαστικά αφήσαμε πλεόνασμα και όχι έλειμμα στον κ. Καλπακίδη.
Αλλά θα κάνω μία υπόθεση εργασίας και θα πω. Τι σχέση έχουν τα χρέη που έχει ένας Δήμος από τα έργα που μπορεί να εκτελέσει μέσα από διάφορα προγράμματα ένας ικανός Δήμαρχος. Εάν η προηγούμενη από μένα Δημοτική αρχή άφηνε χρέη 5.000.000 ευρώ δεν θα γινότανε η πεζοδρόμηση του Δροσάτου μέσα από το Leader;
Δεν θα γινότανε ο πεζόδρομος της Δοϊράνης μέσα από το INTEREC;
Δεν θα γινότανε ο περιβάλλων χώρος του Μουσείου μέσα από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Τουριστικής Ανάπτυξης.
Δεν θα γινότανε το γήπεδο 5Χ5 και τα δύο γήπεδα τένις στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού μας σχολείου, από προγράμματα του Υπ. Εσωτερικών, δεν θα γινότανε η Δεξαμενή της Κορυφής μέσα από το Υπ. Μακεδονίας-Θράκης.
Δν θα γινόταν ο δρόμος προς τα μνημεία και η αίθουσα διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο του Δροσάτου αλλά και η ασφαλτόστρωση του δρόμου Κορυφής-Δροσάτου μέσα από τη Νομαρχία;
Για να μη σας κουράζω θα γινόταν ότι έγινε στον Δήμο Δοϊράνης ανεξάρτητα από τα χρέη που είχα.
Δεν είναι στο χαρακτήρα μου να λέω ψέματα και λόγω της άγνοιας των πολιτών μας για τα εν λόγω θέματα να τους παραπληροφορώ.
Θα συνεχίσω να είμαι ο εαυτός μου και να μην ενεργώ πολιτικάντικα στη ζωή μου αλλά υπεύθυνα πολιτικά.