Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 9:49:31 μμ
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2008 11:55

Πρόγραμμα δράσης ζητά από τα Δασαρχεία

 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης
απέστειλε επείγουσα εγκύκλιο στις Περιφερειακές Δασικές Αρχές της χώρας για την υποβολή του προγράμματος δράσης τους, στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης πολιτικής με έμφαση στην ανασυγκρότηση του δασικού χώρου.
Οι Περιφερειακές Δασικές Αρχές καλούνται να καταθέσουν έως τις 29 Φεβρουαρίου 2008 ετήσιο πρόγραμμα σχετικά με την υλοποίηση έργων, εργασιών και δραστηριοτήτων τους, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τον Ειδικό Φορέα Δασών.
Ως άμεσης προτεραιότητας παρεμβάσεις για το τρέχον έτος, σε ότι αφορά τη χρηματοδότησή τους, καθορίζονται στην εγκύκλιο οι εξής:
- Η αντιδιαβρωτική και αντιχειμαρρική προστασία ( με χρηματοδότηση είτε για την ολοκλήρωση των μελετών αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων που συντάχθηκαν και υλοποιούνται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στις πληγείσες περιοχές, είτε για την υλοποίηση μελετών σε περιοχές που δεν έχουν ξεκινήσει τα απαραίτητα έργα).
- Οι αναδασώσεις σε διπλοκαμένες εκτάσεις.
- Η καλλιέργεια των δασικών φυτωρίων.
- Η σποροσυλλογή με σκοπό την παραγωγή στα φυτώρια του κατάλληλου φυτευτικού υλικού για τις αναδασώσεις των καμένων και διπλοκαμένων εκτάσεων.