Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 3:56:54 μμ
Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 15:27

Σταθμός ημέρας και στο Κιλκίς

Προαστιακό περιμένουμε στην πρωτεύουσα του νομού, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν, όταν με το καλό λειτουργήσει, θα υπάρχει σταθμός για να υποδεχθεί το τρένο. Με απόφαση του ΟΣΕ η λειτουργία του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κιλκίς συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο και πριν τη δύση του ηλίου θα κλείνει!
Ήταν η φυσική κατάληξη ενός προγράμματος εξαφάνισης των σταθμών. Αρχικά έκλεισαν οι μικροί σε Χέρσο, Γαλλικό, Δοϊρανη, Καλίνδρια,. Αργότερα έκλεισε και οι σταθμοί Πολυκάστρου και . Μουριών. Παρέμεινε μόνο του Κιλκίς με λειτουργία από τις 6.30 το πρωί μέχρι τις 12.15 μετά τα μεσάνυχτα.

Από 1ης2 Οκτωβρίου λοιπόν ο σταθμός του Κιλκίς έχει ωράριο ημέρας: από τις 7.30 μέχρι τις 5.30 το απόγευμα. Μετά θα κλείνει και οι επιβάτες θα κόβουν μέσα στο τρένο εισιτήριο. Προφανώς δεν θα μπορούν οι πολίτες να ζητούν πληροφορίες εκτός ωρών λειτουργίας.
Οι υπάλληλοι που πλεονάζουν τοποθετούνται σε κοντινούς σταθμούς (Αλεξάνδρεια, Γευγελή - υπάρχει πρόνοια για όλες τις διεθνείς γραμμές στον πρώτο σταθμό εκτός χώρας να υπηρετούν υπάλληλοι του ΟΣΕ)
Σημειώνουμε, ότι στο Σ. Μουριών επαναλειτουργεί ο σταθμός αλλά χάριν και μόνο μέχρι να τελειώσει το έργο αναβάθμισης του δικτύου.