Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 9:39:49 πμ
Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 11:42

Συναντήσεις Μπόλαρη

Με τον νέο πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξέι Ποπώφ συναντήθηκε την Παρασκευή ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκος Μπόλαρης. Στην εθιμοτυπική συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως ο τουρισμός (και ειδικότερα ο εκκλησιαστικός) και το Ρωσικό νεκροταφείο της Λήμνου, ενώ έγινε αναφορά στις προοπτικές που υπάρχουν γύρω από τη συνεργασία σε Διεθνείς Οργανισμούς, στο Περιβάλλον, αλλά και στη Μαύρη Θάλασσα.


Επίσης, ο κ. Μπόλαρης είχε συνεργασία με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, όπου αναπτύχθηκαν ζητήματα που αφορούν τον επαγγελματικό κόσμο και ιδιαίτερα αυτό του ανταγωνισμού μεταξύ των καταστημάτων του κέντρου της πόλης και των μεγάλων εμπορικών κέντρων, αλλά και της λειτουργίας του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ). Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ανέλυσε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ρευστότητα στην αγορά, τον «Τειρεσία» και τα χρέη των επιχειρήσεων και των καταναλωτών, αλλά και για την ταχύτερη αδειοδότηση των υπό δημιουργία επιχειρήσεων, μέσω one-stop-shop.
Στη συνέχεια, ο κ. Μπόλαρης απεύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση για την Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που διοργανώθηκε από την  Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ). Ο ΥφΟΙΑΝ αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις της πολιτείας που αφορούν τα άτομα με αναπηρία, οι οποίες, όπως είπε, πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα.
Το Σάββατο ο κ. Μπόλαρης είχε συναντήσεις με τη Γενική Συνέλευση της Νεολαίας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), καθώς και με το Προεδρείο του ΣΑΕ. Ο κ. Μπόλαρης χαρακτήρισε ως ανάγκη να αναπτυχθεί όχι μόνο η θεσμική αλλά και η οικονομική συνεργασία με τον απόδημο Ελληνισμό και έδωσε έμφαση στο τρίπτυχο «Παιδεία – Πολιτισμός – Επιχειρηματικότητα».  Επίσης, σημείωσε ότι χρειάζεται συντονισμός για την ενίσχυση των οικονομικών δεσμών και τη συνεργασία των ελληνικών επιχειρήσεων ανά τον κόσμο, ενώ πρότεινε τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του Προεδρείου του ΣΑΕ, με τη συμμετοχή συναρμοδίων φορέων, με τελικό στόχο την διοργάνωση ενός συνεδρίου επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο.