Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 3:10:56 μμ
Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 11:36

Συνάντηση ΣΥΝ με κτηνοτρόφους

Σύσκεψη με κτηνοτρόφους οργάνωσε στο Κιλκίς η Ν.Ε. του ΣΥΝ, όπου τέσσερα κεντρικά στελέχη του παρουσίασαν τις θέσεις του κόμματος.
Η βουλευτής του κόμματος Ευαγγελία Αμανατίδου, το μέλος της κεντρικής επιτροπής και αγρότης Νίκος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Χαλκιδικής Δημήτρης Καμπούρης και ο γεωπόνος Δημήτρης Λόλης, ανέπτυξαν τις θέσεις του ΣΥΝ και τόνισαν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής για αγρότες και κτηνοτρόφους, που τους έχει οδηγήσει σε δραματικά αδιέξοδα.


Τα στελέχη του ΣΥΝ τόνισαν πως η κτηνοτροφία στηρίζει ορεινές και ημιορεινές περιοχές και με την παρουσία κόσμου στην ύπαιθρο συμβάλλει στην κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη.
Στη χώρα μας ταιριάζει η ποιοτική και όχι η ποσοτική παραγωγή. Απαιτείται η ενίσχυση των κτηνοτρόφων στο ξεκίνημα των επενδύσεων, ενίσχυση των διευθύνσεων γεωργίας με επιστημονικό προσωπικό, κατάρτιση και εκπαίδευση κτηνοτρόφων, συλλογική οργάνωσή τους, βελτίωση βοσκοτόπων, μέτρα μείωσης του κόστους, κλείσιμο της ψαλίδας τιμών παραγωγού-καταναλωτή, φθηνή ενέργεια (πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα), σπάσιμο των καρτέλ που κρατούν όμηρους κτηνοτρόφους και αγρότες.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του νομαρχιακού συμβουλίου Γιώργος Φραγγίδης.