Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024, 4:51:36 πμ

Κόσμος

Το υπουργείο Εξωτερικών συγχαίρει τις δύο χώρες, Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για την ιστορική ειρηνευτική συμφωνία στην οποία κατέληξαν σήμερα.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση ΥΠΕΞ:

«Συγχαίρουμε ολόθερμα τις κυβερνήσεις του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την ιστορική συμφωνία ομαλοποίησης των μεταξύ τους σχέσεων.

«Ιστορική ημέρα»η σημερινή όπως τη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον για την ειρηνευτική συμφωνία που επιτεύχθηκε με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Γιομ χιστόρι» (σ.

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 20:12

Έκρηξη στη Βηρυτό: Συμμετοχή του FBI στην έρευνα

Συντάκτης:

Το FBI αποφάσισε να αναμειχθεί στην έρευνα για τα αίτια της έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού, δήλωσε σήμερα ο Ντέιβιντ Χέιλ, ο τρίτος πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής διπλωματίας, που επισκέφθηκε την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε εκ νέου ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Και σήμερα είπαμε μην τυχόν επιτεθείτε στο Ορούτς Ρείς αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα.

Πάνω από 750.000 ζωές έχει στερήσει ο κορονοϊός παγκοσμίως, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές.

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική είναι η πλέον πληγείσα περιοχή με 228.572 νεκρούς, ενώ σχεδόν οι μισοί από τους θανάτους παγκοσμίως από κορονοϊό έχουν καταγραφεί σε τέσσερις χώρες: τις ΗΠΑ (166.038), τη Βραζιλία (104.201), το Μεξικό (54.666) και την Ινδία (47.033).

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 17:48

Ρωσία: 5.057 νέα κρούσματα κορονοϊού σε μία ημέρα

Συντάκτης:

Στη Ρωσία καταγράφηκαν 5.057 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται στα 907.758.

Πιο συγκεκριμένα, καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 5.057 νέα κρούσματα COVID-19 σε 83 επαρχίες, από τα οποία 1.331 (26,3%) δεν παρουσιάζουν κλινικά συμπτώματα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των ρωσικών υγειονομικών Αρχών.

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Ζόραν Ζάεφ από τον πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας.

Πλέον, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός έχει στη διάθεσή του 20 ημέρες (σύμφωνα με το Σύνταγμα) προκειμένου να παρουσιάσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα και να προτείνει το νέο υπουργικό συμβούλιο.

Επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ θα έχει κατά τη διάρκεια της ημέρας ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αποκάλυψε ο ίδιος κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Επίσης αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Σε μια άδεια αίθουσα, λόγω κορονοϊού, ο Τζο Μπάιντεν παρουσίασε επίσημα χθες Τετάρτη την υποψήφια αντιπρόεδρό του στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, τη γερουσιάστρια Κάμαλα Χάρις, με τους δυο τους να δεσμεύονται πως θα «ανοικοδομήσουν» την Αμερική αν ο Δημοκρατικός πρώην αντιπρόεδρος κερδίσει τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ την 3η Νοεμβρίου.

Οι Φιλιππίνες σχεδιάζουν να αρχίσουν κλινικές δοκιμές για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά του νέου κορονοϊού τον Οκτώβριο, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της προεδρίας.

Το τρίτο στάδιο κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου στις Φιλιππίνες αναμένεται να διεξαχθεί από τον φετινό Οκτώβριο ως τον Μάρτιο του 2021, αφού επιτροπή ειδικών για τα εμβόλια ολοκληρώσει τον Σεπτέμβριο την εξέταση της πρώτης και της δεύτερης φάσης των δοκιμών στη Ρωσία, διευκρίνισε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Ντουτέρτε Χάρι Ρόκε.