Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024, 12:35:20 πμ

Κόσμος

Πρόσβαση στις λίστες των «Panama Papers» έχουν πλέον και οι γερμανικές αρχές.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία δίωξης του εγκλήματος (Bundeskriminalamt) θα συντονίσει μια μεγάλης εκτάσεως έρευνα είτε πρόκειται για ξέπλυμα χρήματος, είτε για φοροδιαφυγή, είτε για οργανωμένο έγκλημα ή άλλες ποινικά κολάσιμες πράξεις, όπως γράφει η Sueddeutsche Ζeitung (SΖ).
Φωτογραφία που ήρθε πρόσφατα στο φως της επιφάνειας και που κατά πάσα πιθανότητα απεικονίζει την Αμέλια Έρχαρτ στη μαρίνα των νησιών Μάρσαλ το 1937- όταν αυτά ήταν ακόμη σε ιαπωνική κατοχή- αναζωπυρώνει τη θεωρία συνωμοσίας γύρω από την πρωτοπόρα πιλότο.
Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 14:04

Deutsche Welle: Η προσφυγική κρίση ...μετακομίζει

Συντάκτης:
Στην Ιταλία μεταφέρεται το μέτωπο του προσφυγικού. Η ΕΕ υπόσχεται ένα μικρό «πακέτο Μάρσαλ» για την Αφρική σε μία προσπάθεια να αναχαιτίσει τις ροές των προσφύγων και μεταναστών.

Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στη Βενεζουέλα την Τετάρτη όταν περίπου 100 άτομα, μέλη φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, όρμησαν στην Εθνική Συνέλευση στο Καράκας κρατώντας εγκλωβισμένους και ξυλοκοπώντας δεκάδες βουλευτές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Χούλιο Μπόρχες, περισσότεροι από 350 πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επισκέπτες και φοιτητές εγκλωβίστηκαν στον κτίριο, ενώ πέντε βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία με ελαφριά τραύματα.
Την άμεση απελευθέρωση της διευθύντριάς της, καθώς και επτά άλλων ακτιβιστών, ζητά η Διεθνής Αμνηστία, η οποία και κατήγγειλε τη σύλληψή τους από την τουρκική αστυνομία.

Η Ιντίλ Εσέρ, διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας Τουρκίας και επτά ακόμη υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνελήφθησαν την Τετάρτη, ενώ πραγματοποιούσαν σεμινάριο εκπαίδευσης για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τη διαχείριση πληροφοριών σε ξενοδοχείο στην Πρίγκηπο.
H ανάληψη στρατιωτικής δράσης στην περίπτωση της Β.Κορέας ήρθε και πάλι στο προσκήνιο. Την έφερε η δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου και η εκτίμηση των ΗΠΑ ότι η Πιονγιάνγκ θα μπορούσε να χτυπήσει και την Αλάσκα.
Ο διοικητής της ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ, ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του έχουν πλέον αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της Βεγγάζης, της δεύτερης σημαντικότερης πόλης της χώρας.
 
 

Η μάχη για τη Βεγγάζη μεταξύ του αυτοαποκαλούμενου από τον Χαφτάρ, Λιβυκού Εθνικού Στρατού και ισλαμιστών μαχητών αποτέλεσε μέρος μιας ευρύτερης σύρραξης στη χώρα από το 2011, οπότε ανατράπηκε ο Μουάμαρ Καντάφι.
Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 08:50

Οταν ο Ντόναλντ θα συναντήσει τον Βλαντίμιρ

Συντάκτης:
Τελικά έχουν ξανασυναντηθεί ή όχι; Γνωρίζονται από παλιά, όπως έχει πει ο Ντόναλντ Τραμπ, ή θα είναι αυτό το πρώτο τετ α τετ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως έχει διαβεβαιώσει πάλι ο Τραμπ; Και τι θα αποκαλύψει, πόσο θερμή θα είναι η χειραψία, πώς θα είναι οι εκφράσεις του προσώπου, η γλώσσα του σώματος και της κουβέντας στη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν την Παρασκευή 7 Ιουλίου, στο περιθώριο του G20 στο Αμβούργο;
Ο αυξανόμενος αριθμός των θανάτων στην κεντρική Μεσόγειο και οι τρομακτικές κακοποιήσεις χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα κέντρα κράτησης της Λιβύης συνδέονται ξεκάθαρα με τις αποτυχημένες πολιτικές της ΕΕ, δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία σε έκθεσή της που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.
Βιαίως εισέβαλε, την Τετάρτη, στο κοινοβούλιο της Βενεζουέλας ομάδα υποστηρικτών της κυβέρνησης. Το κοινοβούλιο είναι ο μόνος θεσμός που ελέγχει η αντιπολίτευση, καθώς οι βουλευτές πραγματοποιούσαν ειδική συνεδρία για να τιμήσουν την επέτειο της ανεξαρτησίας.