Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017, 9:37:21 πμ

Πολιτική

Σε ανακοίνωσή της για τις απολύσεις των συμβασιούχων του Δήμου Κιλκίς η Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς αναφέρει:
«Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς και χωρίς να έχει γίνει καμία συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στέλνονται στην ανεργία οι συμβασιούχοι του Δήμου Κιλκίς στην καθαριότητα.

Την αναβάθμιση του παραρτήματος ΤΕΙ Κιλκίς (σχεδίασης και παραγωγής ενδύματος) σε σχολή ΤΕΙ με την ένταξη σε αυτό του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής ζητεί   με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  Κ. Γαβρόγλου , ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς

Υπάρχουν τρόποι να μειώσουμε τις συνέπειες από το διασυνοριακό εμπόριο και τη διαρροή εισοδήματος σε χώρες των Βαλκανίων και εν προκειμένω στην ΠΓΔΜ. Είναι όμως θέματα που πρέπει να εξετάσουμε ώστε οι προτάσεις μας να είναι συμβατές με τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και αφορά στην ελεύθερη διακίνηση αγαθών, υπηρεσιών και κεφαλαίου.
Με τη γενικόλογη αυτή ...ευχή ο πρώην Υπουργός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Οικονομικών στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μάρδας απάντησε στα αγωνιώδη ερωτήματα της τοπικής κοινωνίας της Παιονίας, όπως τα εξέφρασαν τόσο ο Δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης όσο και στελέχη του δήμου αλλά και παράγοντες της δημόσιας ζωής της περιοχής σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Παιονίας την Πέμπτη 13 Ιουλίου.

Δεν έχει τέλος ο κατάλογος των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε εργοστάσια της ΠΕ Κιλκίς, εξαιτίας της εντατικοποίησης της εργασίας, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της ελλιπούς συντήρησης μηχανημάτων και εργαλείων, καθώς και της παντελούς έλλειψης μέτρων υγιεινής, προστασίας και ασφάλειας που επικρατούν σε αυτά, με σοβαρές συνέπειες για τους εργαζόμενους.

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, ολοκληρώθηκε σήμερα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Β. Σοφίας 15, Αθήνα), η ημερίδα παρουσίασης της πρόσφατης μελέτης του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.). Η μελέτη, με τίτλο «Μελέτη Ανίχνευσης Αναγκών Γυναικών Προσφύγων που διαμένουν σε Δομές Προσωρινής Φιλοξενίας», διεξήχθη σε πανελλαδική κλίμακα από το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «ΔΙΟΤΙΜΑ».

Ερώτηση προς τον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς  σχετικά με τις παραιτήσεις  των απλήρωτων ανταποκριτών του ΕΛΓΑ.
   «Μέσα στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος τελευταία η Κυβέρνηση προσέθεσε και ένα ακόμα

Ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς επελέγει από τη Νέα Δημοκρατία να συμμετάσχει σε διμελή αποστολή της Βουλής στις προπαρασκευαστικές διεργασίες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που θα πραγματοποιηθούν στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη στις 24-25 Ιουλίου.

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, για τα όσα είπε η κυρία Γεροβασίλη στην διημερίδα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Παρασκευή, 14 Ιούλιος 2017 09:11

ΔΗΜΑΡ Κιλκίς : Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση

Γράφτηκε από τον

Από τη Ν.Ε. Κιλκίς της ΔΗΜΑΡ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Η πρόσφατη ανακοίνωση του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας για μεταφορά της έδρας του παραρτήματος Κιλκίς στις Σέρρες έχει προκαλέσει εύλογα ερωτήματα και ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΙΚΑΣ εκλέχθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης καταστατικής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29/6/2017, την Αίθουσα της Συγκλήτου του ΑΠΘ με την ενεργή υποστήριξη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μετά από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Σελίδα 1 από 259