Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 4:58:49 πμ
Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010 10:45

Αγρότες έτοιμοι για όλα, αλλά και με ανυπέρβλητο ήθος

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους, αλλά πάντα κοινωνικά ευπρεπείς οι αγρότες του Κιλκίς δίνουν το μέτρο του αγροτικού ήθους. Έχουν συμπληρώσει συνολικά ένα μήνα μακριά από τα σπίτια τους, στους δρόμους και στα μπλόκα σε καιρικές συνθήκες αφόρητες, αλλά  παραμένουν στις επάλξεις του αγώνα τους σε Δοϊράνη και Ευζώνους.


Παραμένουν στα μπλόκα δημοσιοποιώντας πάντα την αντίθεσή τους στην πολιτική αγνόησης των αιτημάτων τους από την κυβέρνηση, αλλά συνάμα δίνουν το στίγμα της κοινωνικής ευπρέπειας που χαρακτηρίζει τον αγώνα τους. Αποφεύγουν συμπεριφορές και πράξεις που θα μετέφεραν σε άλλες, εξίσου πληττόμενες από την κρίση, κοινωνικές ομάδες τις και οικονομικές συνέπειες του αγώνα τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αποκλεισμός των συνόρων που επιχειρούν κάθε ημέρα είναι ολιγόωρος. Προφανώς και ταλαιπωρούνται «αθώοι» όπως σε κάθε απεργιακή εκδήλωση άλλωστε, αλλά οι συνέπειες δεν είναι καταστροφικές σε τρίτους.
Είναι η υπευθυνότητα αυτή που τους διαχωρίζει από ορισμένα, λίγα,  μπλόκα που τείνουν να εξελιχθούν σε πεδία άσκησης αναρχικής συμπεριφοράς με αποτέλεσμα να δυσφημούν στα μάτια της κοινής γνώμης τον αγώνα του συνόλου των αγροτών και να δίνουν λαβή σε πικρόχολα σχόλια κυρίως από τα κανάλια.
Στις αρχές της εβδομάδας αντιπροσωπεία των αγροτών του νομού επισκέφθηκε το μπλόκο του Προμαχώνα κι εκεί, όσο ήταν δυνατόν, έγινε αλληλοενημέρωση για την πορεία των διεκδικήσεων και του αγώνα.
Εξάλλου χθες Παρασκευή μετέβη στην Αθήνα ο κ. Γιώργος Τερζής, συμμετέχοντας σε έναν ακόμη κύκλο διαβούλευσης που ξεκίνησε η υπουργός  Κατερίνα Μπατζελή.