Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 8:07:11 μμ
Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 06:43

Ανάβουν τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες

Με μια  λιτή ανακοίνωση του συλλόγου αγροτοκτηνοτρόφων “Το Κιλκίς” δίνεται η εκκίνηση των αγροτικών κινητοποιήσεων  που ειχαν προαναγελθεί άλλωτε πριν τις γιορτές. Η δοίκηση του συλλόγου “Το Κιλκίς” αναφέρει: Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009 μετά το μεσημέρι συγκεντρώνουμε τα γεωργιικά μηχανήματα στην εισοδο του Κιλκίς στο γωνστό σημείο με στόχο τις κινητοποιήσεις. Η παρουσία όλων τω μελών κρίνεται υποχρεωτική”.
Στον κόμβο της εισόδου - εξόδου από και πρός τη Θεσσαλονίκη λοιπόν θα γίνει η συγκέντρωση των τρακτέρ και εκεί θα συμφωνηθούν και τα αιτήματα και θα οριστικοποιηθεί η μορφή του αγώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας στα αιτήματα των αγροτών θα συμπεριληφθούν κυρίως η κυβερνητική παρέμβαση για τις εξευτελιστικές τιμές παραγωγού σε γάλα, κρέας, σιτάρι, καλάμπόκι και μια σειρά άλλων προϊόντων ενώ θα ενταχθού είσης αιτήματα για τον έλεγχο του κόστους παραγωγής που έχει εκτοξευθεί.
¨ηδη η διοίκηση του συλλόγου αγροτοκτηνοτρόφων βρίσκεται σε επαφή και συνεργασία με τους αγροτες των όρων νομών της Θεσσαλονίκης και των Σερρών για να συντνίσουν τον κοινό αγώνα καθώς κοινά είναι σε πολλοίς τα δεινά και τα αιτήματα.