Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020, 6:29:59 πμ
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 21:52

Αναζητούν δεσμεύσεις και απεμπλοκή

Συντάκτης:

Αποκλίνουσες είναι οι προτεραιότητες των αγροτών του Κιλκίς και της Παιονίας, καθώς οι πρώτοι απηυδισμένοι από τις μέχρι τώρα θέσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης αναζητούν τρόπο να μεταφέρουν στη Βουλή τα αιτήματά τους σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν κάποιες δεσμεύσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς.


Όταν ρωτήσαμε τον κ. Δημ. Βαφειάδη, εκ των πρωταγωνιστών της κινητοποίησης στο Κιλκίς, αν θα επιδιώξουν νέα συνάντηση με Αποστόλου υπήρξε απαξιωτικός αναφορικά με την σκοπιμότητα μιας τέτοιας συνάντησης: Τον ακούσαμε ήδη δυο τρεις φορές και δεν είχε τίποτα να απαντήσει στα αιτήματά μας. Τι θα προσθέσει μια νέα συνάντηση; " απάντησε και εξήγησε πως οι αγρότες του Κιλκίς προσανατολίζονται να μεταφέρουν τη συζήτηση στη Βουλή μέσω μιας προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, προφανώς με την συνέργεια των κομμάτων. "Θέλουμε να εξασφαλίσουμε κάποιες δεσμεύσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς" ανέφερε ο κ. Βαφειάδης.

 

Ζητούν συνάντηση με Αποστόλου οι Παίονες
Διαφορετική είναι η στάση των αγροτών της Παιονίας, όπως μας τη μετέφερε ο πρόεδρος του εκεί συλλόγου Θωμάς Καρυπίδης. Η Επιτροπή Αγώνα θα ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία και συνεννόηση με τα υπόλοιπα μπλόκα της Κ. Μακεδονίας  και από τα αποτελέσματά της θα συναρτηθεί η συνέχεια των κινητοποιήσεων.
Το βράδυ της Δευτέρας (χθες) επρόκειτο να συνέλθουν στο Πολύκαστρο οι αγροτοσυνδικαλιστές του μπλόκου των Ευζώνων για να αποφασίσουν περί του πρακτέου. Η εισήγηση θα είναι να αιτηθούν συνάντηση με τον Αποστόλου και ταυτόχρονα να στείλουν τρακτέρ στους Ευζώνους χωρίς να κλείσουν το δρόμο. Η συνέχιση, η κλιμάκωση ή η απόσυρση από τους δρόμους θα εξαρτηθεί  από τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον κ. Αποστόλου, αφήνουν να εννοηθεί οι αγρότες του νομού.

Συνάντηση και συνεννόηση με αστυνομία
Με τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κ. Μακεδονίας συναντήθηκαν στο Κιλκίς την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου αγροτοσυνδικαλιστές του ν. Κιλκίς που συμμετείχαν από την Πέμπτη στις κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη, στα εγκαίνια της Agrotica.
Ειδικότερα το κιλκισιακό κλιμάκιο αγροτοσυνδικαλιστών απαρτίζονταν από τους Δημ. Βαφειάδη, Γ. Λασκάκη και Αλ. Σημαιοφορίδη (μπλόκο Κιλκίς)  και τους Θ. Καρυπίδη, Ηλία Κιτικίδη, Σίμο Δουλκερίδη και Ηλία Παπαχρήστου (μπλόκο Ευζώνων).
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που συναρτώνται  με την εν εξελίξει κινητοποίηση των αγροτών και συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία και ενημέρωση της αστυνομίας ώστε να αποφευχθεί άσκοπη ταλαιπωρία των πολιτών - οδηγών.
Σημειώνουμε ότι στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης την περασμένη Πέμπτη συμμετείχαν αγρότες του ν. Κιλκίς με 20 τρακτέρ (από  δέκα από Κιλκίς-Παιονία) και σύμφωνα με τους αγροτοσυνδικαλιστές υπήρξε μια ευπρόσωπη συμμετοχή και του νομού στην κινητοποίηση.

 

Ευχαριστήριο
Με την ευκαιρία ο πρόεδρος του συλλόγου Αγροτοκτηνοτρόφων Παιονίας Θωμάς Καρυπίδης εξ ονόματος και της διοίκησης  ευχαριστεί θερμά τους αγροτοκτηνοτρόφους: Ηλία Παπαχρήστου, Ιορδάνη Φρονιμόπουλο, Μ. Χαρτοματζίδη, Γ. Μιχαηλίδη, Γ. Γρηγοριάδη, Δημ. Σμυρνάκο, Κ. Σταμπουλή, Σ. Δουλκερίδη Β. Σίγκο και Ηλία Κιτικίδη για τη μεγάλη συνεισφορά τους στην κάθοδο των τρακτέρ και τη συμμετοχή της Παιονίας στο συλλαλητήριο.