Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 12:43:16 μμ
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013 22:36

Ανοιχτά τρία οινοποιεία την Κυριακή στη Γουμένισσα

krasi-goumenissa5
Η `Οίνοι Βορείου Ελλάδος` συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στην `Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού` με το δίκτυο `Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος`, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 κι έτσι τα οινοποιεία της Γουμένισσας θάναι ανοιχτά για επίσκεψη και γευσιγνωσία.
Συνολικά 25 επισκέψιμα οινοποιεία από τις 8 διαδρομές του κρασιού του οινοτουριστικού δικτύου `Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος` θα είναι ανοιχτά και θα σας περιμένουν τη συγκεκριμένη ημέρα, μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού πραγματοποιείται και εορτάζεται από το 2009, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου με τη συμμετοχή οινοποιείων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή σε οινοτουριστικά δίκτυα.
Η `Οίνοι Βορείου Ελλάδος` συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά και φιλοδοξεί να θεσμοθετήσει αυτή την ημέρα και στην Ελλάδα, όπως έχει ήδη πραγματοποιήσει με την αντίστοιχη δική μας εορταστική δημοφιλή εκδήλωση στα οινοποιεία, τις `Ανοιχτές Πόρτες`.
Τα οινοποιεία-μέλη της `Οίνοι Βορείου Ελλάδος` που θα συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού στη Γουμένισσα είναι:
Οινοποιία Αϊδαρίνη, Κτήμα Τάτση, Κτήμα Χατζηβαρύτη.