Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 10:22:04 μμ
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 19:04

Αθωώθηκαν άλλοι τρεις αγρότες του Μεταλλικού

Με μια ακόμα απόφασή τους τα δικαστήρια του Κιλκίς αθώωσε αγρότες του Μεταλλικού που σύρονται στα δικαστήρια από το ελληνικό δημόσιο λόγω αβελτηρίας!
Πρόκειται για τη θλιβερή ιστορία της δίωξης κατά αγροτών που νοίκιαζαν χωράφια από το Δήμο Κιλκίς, αλλά με καθυστέρηση ετών ήλθε το Δημόσιο δια της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας να τους σύρει στα δικαστήρια με την κατηγορία ότι καλλιεργούσαν δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις.


Η περίπτωση αφορά μερικές δεκάδες αγροτών του Μεταλλικού. Την περασμένη Τρίτη στο Πρωτοδικείο Κιλκίς εκδικάστηκε η περίπτωση τριών εξ αυτών (Σαμουήλ Αθανασιάδης, Νίκος Ιωαννίδης, Δημήτρης Φωτιάδης). Το  δικαστήριο του Κιλκίς αθώωσε τους αγρότες, ενώ αντίστοιχες αθωωτικές αποφάσεις έχουν εκδοθεί και για άλλους αγρότες που προηγήθηκαν.
Εξάλλου με προγενέστερες αποφάσεις το Μονομελές δικαστήριο είχε κάνει δεκτές τις ανακοπές των αγροτών ακυρώνοντας τα πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής τους.
Είναι προφανές ότι οι αγρότες που κατηγορήθηκαν εγκατέλειψαν τις καλλιέργειες όταν το πρώτο μέσω των μηνύσεων της δασικής υπηρεσίας ενημερώθηκαν ότι οι εκτάσεις αυτές είναι χαρακτηρισμένες ως αναδασωτέες ή δασικές.
Συνήγορος υπεράσπισης των αγροτών παραστάθηκε στη δίκη της τρίτης ο δικηγόρος Ξενοφών Στεργιάδης.
Κι αν η αθωωτική απόφαση ήταν αναμενόμενη, εκείνο που παραμένει είναι η οικονομική επιβάρυνση των διωκόμενων αγροτών του Μεταλλικού (δικαστικά έξοδα κ.λ.π.) Δυστυχώς το Δημόσιο, παρότι οι δασικές υπηρεσίες του Κιλκίς γνωρίζουν την αλήθεια, αλλά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς διότι κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος, αδυνατεί να βρει μια λύση ώστε να παύσει η δίωξη
Και τα σπασμένα τα πληρώνουν οι αγρότες.