Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, 6:16:32 μμ
Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016 19:32

Βγαίνουν τα τρακτέρ ΚΑΙ στους δρόμους του Κιλκίς

Συντάσσονται με τον πανελλαδικό αγώνα που εξαγγέλθηκε ήδη με πορείες και μπλόκα οι αγρότες του ν. Κιλκίς. Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, ημέρα έναρξης των δυναμικών κινητοποιήσεων που θα κορυφωθούν κατά τόπους με μπλόκα (π.χ. Κόμβος Κερδυλλίων, Προμαχώνας, Γυψοχώρι Πέλλας κ.α.)  οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού θα κατέλθουν με τα τρακτέρ τους στους δρόμους του Κιλκίς διαμαρτυρόμενοι για το φορολογικό και ασφαλιστικό τους καθεστώς, τα οποία όπως υποστηρίζουν, τους οδηγούν στην εξαθλίωση και τον αφανισμό.


Η σχετική απόφαση συστοίχισης με τους αγρότες όλης της χώρας, ελήφθη το βράδυ της Πέμπτης από τη διοίκηση του Συλλόγου Γεωργοκτηνοτρόφων «Το Κιλκίς» και κατ’ εφαρμογήν της χθες το βράδυ συγκλήθηκε συγκέντρωση όλων των αγροτών στα γαφεία της Ένωσης Συνεταιρισμών Κιλκίς για να καταλήξουν οι αγρότες στον τρόπο και τον τόπο με τον οποίο θα καταδείξουν τη διαμαρτυρία τους.
Σημειώνουμε ότι στους κόλπους του αγροτικού κόσμου το κλίμα είναι επιφυλακτικό ως προς τις μορφές της αντίδρασης καθώς είναι πολλοί οι πρωτεργάτες ανάλογων κινητοποιήσεων κατά το παρελθόν που έχουν ήδη καταδικαστεί για «παρακώλυση συγκοινωνιών». Και ο σχετικός νόμος έχει εν τω μεταξύ «σκληρύνει».
Αυτός είναι εξάλλου και ο βασικός λόγος που τις τελευταίες εβδομάδες παρά το γενικό κλίμα αναταραχής του αγροτικού κόσμου πανελλαδικά, στο Κιλκίς παρατηρήθηκε σχετική «νηνεμία»