Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 4:09:24 μμ
Τρίτη, 11 Μαϊος 2010 13:22

ΕΑΣ Αξιούπολης: Απέτυχαν, γιατί ξανά στους αποτυχημένους;

Στην Ένωση Αξιούπολης η τραυματική εμπειρία των δηλώσεων των παραγωγών έτους 2009 στο σύστημα ΟΣΔΕ, όπως διεξήχθη από την ΕΑΣ Κιλκίς άφηνε την ελπίδα ότι δεν θα επαναληφθεί και στις δηλώσεις του 2010. Παρά τη δέσμευση όμως της κ. Μπατζελή ότι θα αφαιρεθεί ο σχετικός κωδικός από την ΕΑΣ Κιλκίς, η διοίκηση υπό τον κ. Λάζαρο Ελευθεριάδη διαπίστωσε ότι το έργο των δηλώσεων στο σύστημα ΟΣΔΕ έτους 2010 ανατέθηκε ξανά στην ΕΑΣ Κιλκίς.

Με νωπή την περσινή αδυναμία συνεννόησης η διοίκηση της Αξιούπολης συγκάλεσε την Κυριακή συγκέντρωση με τους τέσσερις δημάρχους της περιοχής αρμοδιότητάς της (Γουμένισσα, Ευρωπός, Πολύκαστρο, Αξιούπολη)  για να ζητήσει τη βοήθειά τους για τη σύμπηξη ενιαίου μετώπου διαμαρτυρίας και ανατροπής της εν λόγω απόφασης.
Η σύσκεψη οργανώθηκε στα γραφεία της στην Αξιούπολη και προσήλθαν οι δήμαρχοι Αξιούπολης Σόνια Συμεωνίδου, Πολυκάστρου Δημ. Σμυδάκης, Ευρωπού Ευθ. Κουρτζανίδης και ο αντιδήμαρχος Γουμένισσας Γ. Θεοδωρίδης.
Ο κ. Ελευθεριάδης ενημέρωσε για τις εξελίξεις και ζήτησε τη βοήθεια των δημάρχων που δεσμεύτηκαν να εξαντλήσουν την επιρροή τους σε πρόσωπα της δημόσιας ζωής.
Η ΕΑΣ Αξιούπολης επιδιώκει είτε να έχει η ίδια την ευθύνη της διεκπεραίωσης του συστήματος ΟΣΔΕ, είτε να συνεργαστεί με άλλη Ένωση (π.χ. Λαγκαδά) είτε να συνεργαστεί απ’ ευθείας με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Αντιτίθεται δε  στην ανάθεση του έργου στην ΕΑΣ Κιλκίς, πέραν της αποτυχημένης εμπειρίας του 2009, στην μεγάλη απώλεια εσόδων που συνεπάγεται η λύση του Κιλκίς καθώς και της μεγάλης ταλαιπωρίας την οποία θα υποστούν οι παραγωγοί της από τη συχνή επίσκεψή τους στα γραφεία της ΕΑΣ Κιλκίς.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάζαρος Ελευθεριάδης θα επιδιώξει συνάντηση με την υπουργό Κατ. Μπατζελή, η οποία άλλωστε έχει άμεση γνώση του θέματος.