Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 4:17:18 μμ
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013 17:52

Φέτος θα πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι Από του χρόνου η οριστική λύση(;)

opekepe
Το μείζον πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε εκατοντάδες κτηνοτρόφους του νομού αναφορικά με το έλλειμμα  των βοσκήσιμων εκτάσεων στο νομό και τη συνακόλουθη περικοπή της ενιαίας ενίσχυσης, φαίνεται ότι οδεύει προς επίλυση.Σχετική διαβεβαίωση παρείχε ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αλέξανδρος Οφίδης στους αγροτοσυνδικαλιστές του νομού Γιώργο Λασκάκη, Φίλιππα Κοτανίδη και Νίκο Θεοδωρίδη κατά τη διάρκεια της συνάντησης και της συνεργασίας που είχαν μαζί του στην Αθήνα το πρωί της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου.
Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα με εκατοντάδες άλλους αγρότες του νομού που δεν έλαβαν ή εισέπραξαν «κολοβή» την επιδότηση εξαιτίας γραφειοκρατικών προβλημάτων που ανέκυψαν σε διάφορες φάσεις του ΟΣΔΕ. Η συντριπτική πλειοψηφία και των αγροτών αυτών, πλην εκείνων όπου υφίστανται κραυγαλέες παραβάσεις,  θα λάβουν την επιδότηση μαζί με την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης (το υπόλοιπο 50%) που αναμένεται μετά τις 12 Δεκεμβρίου όταν και θα «κλείσει» το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ όπου τώρα διενεργούνται έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων.
Αναφορικά με την εκκρεμότητα της εξόφλησης της εξισωτικής και της επιστροφής του φόρου πετρελαίου κίνησης των αγροτών, ο κ. Οφίδης διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθούν τα υπολειπόμενα ποσά μετά τις 2 Δεκεμβρίου.
Οι τρεις αγροτοσυνδικαλιστές του νομού συναντήθηκαν στην Αθήνα και με τον βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Γεωργαντά με τον οποίο είχαν πολύωρη συνεργασία επί του συνόλου των προβλημάτων του αγροτικού τομέα και ζήτησαν την παρέμβασή του όπου δει για την επίλυσή τους. Ο κ. Γεωργαντάς τους ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα επαφές και συνεργασίες του με την πολιτική ηγεσία και ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και δεσμεύτηκε να συνεχίσει προς την κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων των αγροτοκτηνοτρόφων του νομού.

Στην τελική φάση της  η μετατροπή της ΕΑΣΚ
σε Αγροτικό Συνεταιρισμό
Εντός των ημερών αναμένεται πλέον και η ολοκλήρωση της διαδικασίας μετατροπής της ΕΑΣ Κιλκίς σε Αγροτική Συνεταιρισμό καθώς εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Κιλκίς η σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης των νέων μελών της.
Υπενθυμίζουμε ότι μετά τη γενική συνέλευση του περασμένου Δεκεμβρίου όπου λήφθηκε η σχετική απόφαση, ακολούθησε νέα γενική συνέλευση τον περασμένο Ιούνιο όταν και εκλέχτηκε η προσωρινή διοίκηση της οργάνωσης.
Πάντως προκαλεί ερωτηματικά  το γεγονός ότι στη νέα οργάνωση Αγροτικό Συνεταιρισμό Κιλκίς)  έχουν εγγραφεί  μόνο 30 φυσικά πρόσωπα- αγρότες, γεγονός που αποδεικνύει τη λιποβαρή διάθεση των αγροτών να στηρίξουν δια της συμμετοχής τους τη συνεταιριστική δράση υπέρ των συμφερόντων τους.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υπότιτλος: Διαβεβαιώσεις του αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Αλ. Οφίδη σε αγροτοσυνδικαλιστές του νομού που είχαν συνεργασία μαζί του στην Αθήνα. Αρχές Δεκεμβρίου μετατέθηκε η αποπληρωμή της επιστροφής φόρου πετρελαίου και εξισωτικής