Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021, 8:21:52 μμ
etpa
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 23:56

Η κρίση θα «φάει» τις επιδοτήσεις;

Συντάκτης:
Ate
Στην Αθήνα και στις 18 Οκτωβρίου θα περιμένουν με κομμένη την ανάσα τις αποφάσεις του άτυπου διευθυντηρίου της ΕΕ Μέρκελ Σαρκοζί για το τύχη του χρέους και την κάλυψη των δανειακών αναγκών της.
Την ίδια ημέρα η περιφέρεια της Ελλάδας θα περιμένει ως «μάνα εξ ουρανού» την προκαταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η πληρωμή της προκαταβολής αναμένεται να γίνει στο διήμερο 20-21 Οκτωβρίου, εφόσον φυσικά δεν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τη ρευστότητα χρήματος στην Ελλάδα, δοθείσης της κρίσιμης οικονομικής κατάστασης.
Παρότι μάλιστα οι πιστώσεις  αυτές δεν «περνούν» από κρατικό ταμείο, παρά από τον φορέα διαχείρισης των κοινοτικών γεωργικών πόρων (ΟΠΕΚΕΠΕ) είναι διάχυτη η ανησυχία μήπως παγώσουν οι πληρωμές.
Αναφορικά με την επεξεργασία των δηλώσεων, την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων και την διόρθωση των λαθών τα πάντα είναι έτοιμα και στις δυο Ενώσεις του νομού, του Κιλκίς και της Αξιούπολης. Ουσιαστικά δηλαδή έχουν συνταχθεί οι καταστάσεις πληρωμών και το μόνο που απομένει – το Κιλκίς απέστειλε ήδη τους σχετικούς πίνακες και εντός των ημερών το ίδιο πράττει και η Αξιούπολη- είναι να δοθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το «πράσινο φως» στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να καταβληθεί η προκαταβολή (το 50%) των δικαιωμάτων.
Και ευκαιρίας δοθείσης, καλό θα ήταν να υπομνηστεί στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να ασχοληθεί με τα μείζονα αυτά θέματα αντί να ασκείται επί χάρτου για το πότε πρέπει να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.